SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Twitchiä katsottiin viime vuonna miljardeja tunteja – Nämä olivat katsotuimmat striimaajat
  • Niko
    Nikkilä

Twitchiä katsottiin viime vuonna miljardeja tunteja – Nämä olivat katsotuimmat striimaajat

julkaistu: 14.01.2021 10:00

Viime vuosi oli monilla tavoin poikkeuksellinen. Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia vaikutti lukemattomien ihmisten arkeen, mutta sillä oli myös positiivinen puolensa: yhä useampi sai syyn tutustua striimaamiseen. Striimaussovelluskehittäjä StreamElements julkaisi tällä viikolla koonnin viime vuoden striimausdatasta, ja sen perusteella ala koki varsinaisen piristysruiskeen.

Maailman suurin striimauspalvelu Twitch nautti kaikista eniten suosiota: Sitä katsottiin yhteensä 17 miljardia tuntia. Kasvua edellisvuoden 9 miljardiin tuntiin oli täten 83%. Myös Facebook Gaming pääsi nauttimaan kasvusta: sen katsojatunnit kasvoivat 166%, yhteensä 3,59 miljardiin tuntiin.

Twitchin suosituin peli oli League of Legends, jota katsottiin kaiken kaikkiaan 1,4 miljardia tuntia. Muita kärkipelejä olivat mm. Fortnite (904 miljoonaa tuntia), Valorant (737 miljoonaa tuntia) ja CS:GO (635 miljoonaa tuntia). Valorant oli myös tuntimäärissä mitattuna vuoden menestynein uusi peli.

Sivuston striimaajista ylivoimaisesti suosituin oli entinen Overwatch-ammattilainen Félix “xQc” Lengyel, jonka kanavaa katsottiin viime vuonna miltei 150 miljoonaa tuntia. Tämän perässä kärkiviisikkoon ylsivät gAuLeS, Summ1tg, NICKMERCS ja tyler1.

Kattavan raportin viime vuoden katsojaluvuista voit lukea täältä.

Lähde: StreamElements Kuvalähde: Twitch