SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
TWITCH YHTEISTYÖHÖN ASIANAJOTOIMISTON KANSSA
  • Juuso
    Syngelmä

TWITCH YHTEISTYÖHÖN ASIANAJOTOIMISTON KANSSA

julkaistu: 18.04.2021 16:15

Livestream-jätti Twitch kertoo, että se aikoo puuttua jatkossa myös palvelun ulkopuolella tapahtuvaan häiriökäyttäytymiseen, mikäli käytöksellä tehdään hallaa Twitch-yhteisölle.

Twitchin nykyisissä ohjeissa sanotaan, että mikäli häiriökäyttäytymisestä pystytään esittämään selkeitä todisteita, yhtiö saattaa ryhtyä toimenpiteisiin. Häiriökäyttäytymisen ei tarvitse tapahtua suoraan Twitchissä, vaan sitä voi esiintyä sosiaalisessa mediassa, muissa online-palveluissa tai jopa internetin ulkopuolella.

Jatkossa Twitch jakaa palvelun ulkopuolella tapahtuvan häiriökäyttäytymisen kahteen tapausluokkaan.

Tapausluokka 1: Henkilöä häiriköidään Twitchissä ja sen ulkopuolella. Kun näin tapahtuu, Twitch sanoo ottavansa huomioon todistettavan, palvelun ulkopuolella tapahtuvan käytöksen tai väitteet jotka liittyvät Twitchissä tapahtuneeseen häiriköintiin.

Esimerkiksi jos Twitch tutkii ilmoitusta häiriköinnistä, joka tapahtui suoran lähetyksen aikana, ja joka liittyi tai johon voidaan liittää Twitterissä tapahtunut häiriköinti, Twitch voi halutessaan puuttua häiriköintiin heille siitä ilmoittaessa. Twitch toimii tällä hetkellä kyseisellä tavalla suurimmassa osassa häiriköintitapauksista, eikä yhtiö omien sanojensa mukaan tule toimintatapojaan muuttamaan.

Tapausluokka 2: Toisin kuin tapausluokassa 1, tapausluokka 2:ssa häiriköinnin ei tarvitse alkaa tai tapahtua Twitchissä itsessään. Jatkossa Twitch valvoo myös palvelunsa ulkopuolella tapahtuvia vakavia rikkeitä, jotka muodostavat huomattavan turvallisuusriskin Twitch-yhteisölle. Twitch listaa blogissaan tällaiseen käytökseen seuraavat rikkeet:

Tappava väkivalta sekä väkivaltaiset ääriliikkeet

Terroristinen toiminta ja/tai värvääminen

Täsmälliset ja/tai uskottavat joukkoväkivallan uhat (uhkaukset ihmisryhmää, tapahtumaa tai paikkaa kohtaan, jossa ihmiset voisivat kokoontua)

Johtajuus tai jäsenyys tunnetussa viharyhmässä

Seksuaalisten toimintojen ja/tai seksuaalisen pahoinpitelyn suorittaminen tai sellaisessa avustaminen

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, kuten lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin ja alaikäisen seksuaalisen materiaalin hankinta tai jakaminen

Toimet, jotka vaarantavat suoraan ja nimenomaisesti Twitch-yhteisön fyysisen turvallisuuden, kuten uhkaaminen väkivallalla Twitch-tapahtumassa

Selvät ja/tai uskottavat uhat Twitchiä kohtaan, mukaan lukien Twitchin henkilökunta

Vaikka kyseisellä listalla on kaikesta törkeimmät häirinnän muodot, Twitch muistuttaa, että on olemassa lievempiäkin häirinnän muotoja. Toimenpiteet häiriökäyttäytymistä vastaan ovat Twitchin mukaan tärkeitä heille, mutta myös koko alalle. Twitch tarkentaa, ettei se tällä hetkellä pysty puuttumaan palvelunsa ulkopuolella tapahtuvaan häirintään, mikäli häirintä ei vastaa jotain ylläolevan listan törkeistä häiriökäyttäytymisen muodoista.

”Tämä on toistuva ja jatkuva prosessi, ja kuten aina, lopullinen tavoitteemme on rakentaa turvallisempi Twitch jokaiselle.”, Twitch kirjoittaa blogissaan.

Twitch on aiemminkin puuttunut vakavaan häiriökäyttäytymiseen, jota on tapahtunut palvelun ulkopuolella. Nyt yhtiöllä on käytössään skaalattu lähestymistapa. Vakavan häiriökäyttäytymisen tutkiminen on monimutkaisempaa ja sen selvittämiseen käytetään huomattavasti enemmän aikaa ja resursseja. Twitchin ulkopuolella tapahtuvassa häirinnässä palvelun on luotettava vahvasti viranomaistyöhön ja muihin palveluihin todisteiden keräämisessä ennen kuin yhtiö voi ryhtyä jatkotoimenpiteisiin.

Tällaisia tilanteita varten Twitch kertoo aloittavansa yhteistyön arvostetun kolmannen osapuolen kanssa. Uusi yhteistyökumppani on kokenut asianajotoimisto, joka on sitoutunut suorittamaan itsenäisiä työpaikka- ja kampustutkimuksia. Tutkimuksiin kuuluvat esimerkiksi seksuaalinen syrjintä ja pahoinpitely. Twitch kertoo myös laajentaneensa sisäistä lainvalvontaviranomaisten joukkoaan. Joukko on koulutettu perusteellisesti hoitamaan arkaluontoista ja luottamuksellista tutkimusta. Joukko toimii yhteistyössä lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Kaikki vinkit ja ilmoitukset Twitch-yhteisön jäsenen harjoittamasta häiriökäyttäytymisestä voi lähettää sähköpostilla Twitchille osoitteeseen OSIT@twitch.tv. Kaikkea lähetettyä tietoa käsitellään luottamuksellisesti ja tieto jaetaan vain hyvin rajoitetun Twitchin sisäisen ryhmän sekä Twitchin ulkopuolisen tutkintakumppanin kanssa. Uudistuksestaan huolimatta Twitch kannustaa olemaan ensimmäisenä yhteyksissä viranomaisiin häiriökäyttäytymisen ilmetessä. Paras toimenpide on edelleen ilmoittaa häiriökäyttäytymisestä Twitchin omalla report-työkalulla.

Koska tässä tekstissä käsitellyt ongelmat ovat herkkäluontoisia, jakaa Twitch tilannepäivityksiä ainoastaan tapaukseen liittyvien osapuolten kanssa. Tilannepäivityksiä ei jaeta julkisesti. Twitch kertoo ottavansa askeleen kohti parempaa, turvallisempaa, kattavampaa, monipuolisempaa ja positiivisempaa ympäristöä. Pystymme luomaan sellaisen yhdessä.

Lähteet: Twitch

Tuoreimmat uutiset: