SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Twitch ryhtyy toimenpiteisiin uhkapelilähetyksiä vastaan — neljä sivustoa kieltolistalle
  • Aleksi
    Majander

Twitch ryhtyy toimenpiteisiin uhkapelilähetyksiä vastaan — neljä sivustoa kieltolistalle

julkaistu: 21.09.2022 18:00

Suoratoistopalvelu Twitch ilmoitti viime yönä, että se päivittää sääntöjään uhkapelilähetyksiin liittyen.

Muutoksen myötä 18.10. alkaen sivustolla ei saa enää lähettää pelaamista sivustoilta, joilla ei ole lisenssiä toimia Yhdysvalloissa tai muilla alueilla, jotka tarjoavat riittävän kuluttajansuojan. Aluksi kieltolistalle päätyivät sivut Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com ja Roobet.com.

Erityisesti Stake.com on solminut isolla rahalla sponsoridiilejä eri suoratoistajien kanssa ja huhujen mukaan Twitch-tähdet kuten Tyler Faraz “Trainwreckstv” Niknam ja Félix ”xQc” Lengyel tienaavat yhteistyöllä miljoonia.

Kielto koskee ainoastaan arpapelejä, eli hedelmäpelejä, rulettia ja noppapelejä. Pokeri, fantasy sports ja urheiluvedonlyönti ovat jatkossakin sallittuja. Uusien sääntöjen tarkat sananmuodot julkaistaan myöhemmin, mutta kuitenkin ennen niiden voimaanastumista.

Kaikki kieltolistalla ovat sivustot ovat tukeneet suoratoistajia isoilla rahoilla viime aikoina, mikä on herättänyt paljon keskustelua uhkapelimainonnan haitallisuudesta ja siitä kuuluisiko sitä sallia ollenkaan Twitchissä. Kieltolistan sivustot ovat niin kutsuttuja kryptokasinoita, joissa pelaaminen tapahtuu kryptovaluutoilla ja joilla ei ole lisenssejä Yhdysvalloissa. Perinteisillä uhkapelisivuilla lisenssit ovat kunnossa, joten uhkapelilähetykset tuskin vähevät merkittävästi.

Suomessa uhkapelilähetykset ovat lain harmaalla alueella. Pelkän pelaamisen lähettäminen ei itsessään ole kiellettyä, mutta kaikenlainen markkinointi on kielletty muilta kuin Veikkaukselta, jolla on laissa monopoliasema. Markkinoinniksi voidaan katsoa linkit, edut ja jopa pelkästään lähetyksessä näkyvät pelisivujen logot.

Kuva: Kuvakaappaus Trainwreckstv Twitch