SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Twitch-guru tietää, mitä CS2 tarvitsee menestyäkseen – “Muuten se on vain sama peli uudessa paketissa”
  • Saara
    R

Twitch-guru tietää, mitä CS2 tarvitsee menestyäkseen – “Muuten se on vain sama peli uudessa paketissa”

julkaistu: 11.04.2023 11:48

Suosittu Twitch-striimaaja ja FPS-maestro Michael “shroud” Grzesiek on tarjoilut mielipiteitään Counter-Strike 2:sta. Mielestään hän tietää menestyksen avaimen, jota ei ole vielä laitettu kuntoon.

Pelin betaversio on villinnyt pelaajakuntaa, ja monet gurutkin ovat anelleet Valvelta pääsyä testaamaan sitä. Ikävä kyllä vain kolmisen prosenttia CS:GO:n pelaajista on saanut tähän mahdollisuuden, ja loput yrittävät kovasti ahkeroida ranked-otteluissa tullakseen Valven huomaamiksi. Viime kuussa Counter-Strike: Global Offensiven pelaajamäärä rikkoikin ennätyksiä ja saavutti huippunsa 1,5 miljoonalla yhtäaikaisella pelaajalla.

On selvää, että Counter-Strike 2 on oikealla tiellä, mutta shroudin mukaan kaikki on turhaa, jos Valve ei keskity kehittämään matchmaking-järjestelmäänsä (MM).

CS2:een on tehty merkittäviä päivityksiä kolmesti, mutta mikään niistä ei koskenut MM-järjestelmää. Betavaihe on kuitenkin vielä tukevasti käynnissä, joten ehkäpä Valve säästää parhaat palat viimeiseksi. Shroudin mukaan CS2 ilman paranneltua MM-järjestelmää olisi vain sama vanha peli uudessa paketissa.

– Silloin olen todella pettynyt. Eipä se mitään kuitenkaan merkitse, sillä ihmiset pelaavat peliä joka tapauksessa, onhan se Counter-Strike.

Jos CS2 sen sijaan hyödyntää mahdollisuutensa ja remontoi CS:GO:n yskähtelevän järjestelmän, voi se shroudin mukaan korjata pöydän jopa viiden miljoonan pelaajaluvuilla.

Striimiguru tarkoittanee paremmalla MM-järjestelmällä sellaista, joka yhdistää sopivat rankingit keskenään, tarjoaa parempia etenemiskriteerejä ja mahdollisesti enemmän läpinäkyvyyttäkin. Tällä hetkellä CS:GO-pelaajilla ei ole tapaa selvittää ranking-tasoaan tarkempaa asemaansa kilpailutilanteessa. Lisäriesana riehuvat hakkerit.

Kaiken kaikkiaan CS2:n julkaisu herättää intohimoja ja odotuksia, ja shroud ei ole ainoa, joka haluaa nähdä parannuksia pelin MM-järjestelmässä. Myös huijauksenestolle odotetaan edistysaskelia. Jos Valve pystyy vastaamaan pelaajien vaatimuksiin, CS2 voi todella nousta uusiin korkeuksiin ja houkutella entistä enemmän pelaajia. Vaikka peli onkin vielä betavaiheessa ja lopulliset muutokset jäävät nähtäväksi, on selvää, että tähänastisesta varsin riemastuneet fanit seuraavat tarkasti, mitä tuleman pitää.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: shroud / Twitch