SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tutkimus: Väkivaltaiset videopelit eivät lisää aggressiivista käyttäytymistä
  • Kaapo
    Martinmäki

Tutkimus: Väkivaltaiset videopelit eivät lisää aggressiivista käyttäytymistä

julkaistu: 12.03.2019 12:12

Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan väkivaltaisilla videopeleillä ja nuorten aggressiivisella käyttäytymisellä ei ole merkittävää yhteyttä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 1 004 nuorta ja heidän huoltajiaan. Nuorten viimeaikaisia pelikokemuksia arvioitiin tutkimuksessa eri näkökulmista. Oletuksena oli, että paljon väkivaltaisia videopelejä pelaavat käyttäytyisivät aggressiivisemmin ja olisivat vähemmän sosiaalisia, mutta näin ei ollut.

“Ajatus siitä, että väkivaltaiset videopelit ohjaavat reaalimaailman aggressiota, on suosittu, mutta sitä ei ole vielä näytetty toteen”, professori Andrew Przybylski kertoi Oxfordin yliopistolle. Przybylski on tehnyt useita tutkimuksia videopelien vaikutuksista nuorten käyttäytymiseen.

Oxfordin tutkimuksessa tehdyt analyysit osoittavat, että väkivaltaisten videopelien pelaamisella ei ole tilastollisesti merkittävää yhteyttä aggressiivisen käyttäytymisen kanssa. Hetkellistä aggressiota voi kuitenkin esiintyä kilpailun, trash-talkin ja kyvyttömyyden tunteen takia. Jos kuitenkin pystyt hallitsemaan itsesi asianmukaisesti pelissä, pystyt tekemään näin myös oikeassa elämässä.

Voit lukea koko tutkimuksen täältä.

 

Lähde: Dotesports
Kuva: GTA V