SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tutkimus väittää: CS:GO on suosikkipeleistä jännittävimpiä, mutta jää strategiassa muiden varjoon
  • Niko
    Nikkilä

Tutkimus väittää: CS:GO on suosikkipeleistä jännittävimpiä, mutta jää strategiassa muiden varjoon

julkaistu: 30.07.2022 09:00

Pelaajien motivaatioon keskittyvä markkinatutkimusyhtiö Quantic Foundry julkaisi aiemmin tässä kuussa kyselytutkimuksensa tulokset, joissa kartoitettiin eri pelien jännitystä ja strategisuutta. Tutkimustulosten perusteella pelit asetettiin kaksoisakselille, jossa niitä voitiin vertailla keskenään.

Akselille sijoitettuna Counter-Strike: Global Offensive oli selvästi sen jännittävin peli. Tutkimuksen kontekstissa jännittävyydellä tarkoitetaan “nopeatahtisen toiminnan luomaa viehätystä, jossa nopeat reaktiot palkitaan”. Vastaavasti strategisuudella tarkoitetaan “etukäteen suunnittelun ja päätöksenteon luomaa viehätystä”.

Niin ikään e-urheilupelien kärkikastiin kuuluva League of Legends sijoitettiin akselilla lähelle CS:GO:ta; se oli hivenen strategisempi mutta myös himpun verran vähemmän jännittävä. Sen sijaan StarCraft ja Dota 2 olivat tutkimuksen mukaan merkittävästi strategisempia pelejä.

Tutkimus myös jakoi siinä käsitellyt pelit omiksi segmenteikseen niiden vaatimustason mukaan: “easy fun”, “balanced fun” ja “hard fun”. Kuten odottaa saattaa, kaikki tutkimuksessa käsitellyt pelit sijoittuivat sen “hard fun“-osioon.

Toki on hyvä muistaa, että kyseessä on ainoastaan yksittäinen, tiettyyn tutkimustapaan keskittyvä tutkimus, joten sataprosenttisen vedenpitäviä johtopäätöksiä ei sen pohjalta kyetä vielä esittämään. Tutkimustuloksia esittelevä artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Quantic Foundry Kuvalähde: Valve