SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tutkimus: CS:GO vähentää stressiä tehokkaammin kuin battle royale -peli
  • Saara
    R

Tutkimus: CS:GO vähentää stressiä tehokkaammin kuin battle royale -peli

julkaistu: 13.12.2021 19:00

Brittiläisessä Leedsin yliopistossa tutkittiin äskettäin ampumapelien fysiologisia ja psykologisia vaikutuksia. Mukaan otettiin FPS-pelit CS:GO, Apex Legends, Call of Duty: Warzone sekä PUBG, ja kokeissa selvitettiin niiden aiheuttamia muutoksia pelaajan sykkeeseen, stressitasoon ja verenpaineeseen.

BetVictorin kanssa yhteistyössä tehdyssä tutkimuksessa tutkijat laittoivat 32 koehenkilöä pelaamaan yhden tai kaksi peliä, joiden aikana heiltä otettiin asianmukaiset mittaukset kolmesti. Pelaajat olivat iältään 20-26-vuotiaita ja luokiteltu joko tavallisen hyviksi tai mestareiksi pelikokeneisuutensa perusteella.

Tässä sykemittauksen tulokset:

Kuva: BetVictor

 

Kaikkien battle royale -pelien jälkeen pelaajien sydän löi kiivaammin; etenkin Apex Legends sai sydämen takomaan. Sen sijaan CS:GO:ta pelattuaan pelaajien syke oli alkutilannetta rauhallisempi. Tutkijat arvelivat, että tekemistä tuloksen kanssa voi olla sillä, että pelin tauot tekevät siitä rennomman kokemuksen. Lisäksi CS oli koehenkilöille ilmeisesti tutuin peli.

Koekaniinien kokemaa stressiä mitattiin State Anxiety- eli STAI-testillä. Tässä tulokset:

Kuva: BetVictor

 

Kaikki pelit vaikuttivat mukavan rentouttavilta, mutta CS vie jälleen voiton vähentäen stressiä eniten, hieman enemmän kuin PUBG. Apex Legendsilläkin vaikutus näkyy, vaikkei sitä ehkä parhaaksi mindfullnessiksi voisi tämän perusteella kutsuakaan.

Vaikka tutkimus on ehkä enemmän hauska kuin kovin tarkkoihin johtopäätöksiin rohkaiseva, eikä otoskokokaan päätä huimaa, ehkä tässä silti on jotain perää. Ehkä taktinen ammuntapeli vähentää ylikierroksia paremmin kuin battle royale -mittelöinti?

Lähde: AFK Gaming
Kansikuva: Valve/Steam

Tuoreimmat uutiset: