SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Turnausvoitto herätti katkeruutta – Joukkueen naispelaaja Fran vihamyrskyn kohteena
  • Niko
    Nikkilä

Turnausvoitto herätti katkeruutta – Joukkueen naispelaaja Fran vihamyrskyn kohteena

julkaistu: 24.04.2020 09:45

Blizzardin järjestämä 10 000 dollarin pääpalkinnolla varustettu Flash Ops: Echo Showdown -turnaus järjestettiin viikonloppuna. Erikoisturnauksen sääntöihin kuului, että kaikkien joukkueiden tuli sisällyttää pelin uusin hahmo Echo mukaan kokoonpanoihinsa.

Vaikka kyseessä oli verrattain leikkimielinen turnaus, ei sen päätös ollut silti kaikille mieleen. Turnauksen voittajaksi nousi Test Team 1 -joukkue, joka peittosi Scion Esportsin finaaliottelussa luvuin 3-0. Pian turnauksen jälkeen, ja jo sen aikana, voittajajoukkueeseen kuuluva Francine “Fran” Vo joutui äärimmäisen negatiivisten viestien kohteeksi. Kuten arvata saattaa, kritiikki kohdistui Vonin sukupuoleen, ja tätä syytettiin painolastina olemisesta joukkueelleen.

Von on pitkän linjan Overwatch-striimaaja, joka on erikoistunut pelaamisessaan Support-luokkaan. Tällä hetkellä hän striimaa osana Atlanta Reign -joukkuetta ja on lisäksi pelannut lyhyitä pätkiä myös kilpailullisesti, viimeksi Revival-joukkueessa.

Moni turnaukseen osallistunut pelaaja, mukaan lukien entinen Boston Uprisingin pelaaja Connor “Avast” Prince ovat puolustaneet Vonia huomauttaessaan, kuinka ylivoimaisesti kritiikki on kohdistunut juuri häneen.

Myös fanit ovat puolustaneet Vonia ja painottaneet, että Test Team 1 hävisi neljän ottelunsa aikana ainoastaan kolme erää. On siis vaikea uskoa, että Von olisi ollut merkittävä taakka joukkueelleen.

Lähde: Francine Vo Kuvalähde: Blizzard, Atlanta Reign