SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Turnausjärjestäjä kuunteli yhteisöä – sääntömuutos CS:GO:n Major-karsintoihin
  • Saara
    R

Turnausjärjestäjä kuunteli yhteisöä – sääntömuutos CS:GO:n Major-karsintoihin

julkaistu: 12.04.2022 18:09

PGL päivitti jo toistamiseen sekä Euroopan että Amerikan RMR-sääntöjä PGL Major Antwerp 2022 -turnauksessa. Tällä viikolla alkoivat karsinnat eli Regional Major Rankings, ja itse Major-ottelut koittavat toukokuussa.

Kentän vastustuksesta johtuen liiga joutui perumaan aiemman linjauksensa tasapelien ratkonnasta ylimääräisellä paras kolmesta -ottelulla. Tätä pidettiin vain osittaisena ratkaisuna Buchholz-järjestelmän mukanaan tuomaan mahdollisuuteen karsiutua vain siksi, ettei satu saamaan tarpeeksi vahvaa ja siten merkittävää vastustajaa.

Kuva: Jaime Paduan Twitter

 

Tällä ja ensi viikolla pelattavat LAN-karsinnat järjestetään kolmella erillisellä alueella: Euroopassa, Amerikassa sekä APAC- eli Aasian ja Tyynenmeren alueella. Jälkimmäisen kanssa on kaikki reilassa, mutta muiden kohdalla yksimielisyys siitä, kuinka tasaväkiset tilanteet tulisi ratkaista, on ollut vaikeampi saavuttaa.

Tuoreet muutokset näyttävät seuraavilta:

  • Amerikka-RMR:n kaksi parasta joukkuetta, joilla on 3-0-tulos -> paras kolmesta -ratkaisu
  • Eurooppa-RMR:n A-lohkon 4:nneksi ja 5:nneksi parhaan joukkueen välinen kilpailu Legends-asemasta -> paras kolmesta -ratkaisu
  • Eurooppa-RMR:n B-lohkon 3:nneksi ja 4:nneksi parhaan joukkueen välinen kilpailu Legends-asemasta -> paras kolmesta -ratkaisu

Nämä uudistukset on otettu vastaan paremmin. Amerikan RMR-ottelut alkoivat eilen, ja viikonloppuna on Aasian ja lopulta Euroopan vuoro. Euroopan matseja käydäänkin koko ensi viikko.

Lähde: AFK Gaming
Kansikuva: PGL Esports