SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Enes Kanter
  • Toimitus

Turkin syyttäjä Knicksin sentterin Enes Kanterin perässä terrorismisyytöksistä

julkaistu: 16.01.2019 17:19

Turkin syyttäjä on vaatinut NBA-joukkue New York Knicksissä pelaavan Enes Kanterin luovutusta Turkkiin. Hänet on sidottu Yhdysvalloissa toimivaan uskonnolliseen johtajaan, joka oli mukana järjestämässä vuoden 2016 epäonnistunutta vallankaappausyritystä Turkissa.

Kanter on julkisesti kritisoinut Turkin presidenttiä Tayyip Erdogania. Kanter tuomittiin Turkin oikeudessa viime vuonna osana “aseistautunutta terroristiryhmää”. Tämä johtui Islamistisen saarnaajan Fethullah Gulenin kannattajien yhteydenotoista.

Turkkilainen medialähde Anadolu kertoi tiistaina syyttäjän esittäneen vaateen ja pyytänyt Interpolia paikallistamaan ja pidättämään Kanterin, jotta hänet voidaan luovuttaa takaisin Turkkiin.

Aiemmin Turkki mitätöi Kanterin passin ja ilmoitti hänet karkuriksi, joka tukee Gulenia. Turkissa juuri Gulenia syytetään vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä, vaikka Gulen itse on asian kieltänyt. Toukokuussa 2017 Kanter ei päässyt Romaniaan, sillä hänen passinsa oli mitätöity. Myöskään Lontoon NBA-otteluun Kanter ei ole lähdössä, koska hän pelkää tulevansa salamurhatuksi.

Vuoden 2016 yrityksen jälkeen Turkissa on pidätetty peräti 77 000 ihmistä ja 150 000 opettajaa, tuomaria ja sotilasta on saanut potkut Gulen-kytkössyytteiden takia. Turkille asiasta kuitenkin hankalaa tekee Kanterin Green Card Yhdysvaltoihin.

Kanter on tärkeä pala New York Knicksin joukkuetta. Hän on tällä kaudella 41 pelaamassaan ottelussa kellottanut 26,5 minuuttia peliaikaa keskimäärin. Keskiarvolta hän on tehnyt 14,4 pistettä ja ottanut 11 levypalloa ottelua kohden.

Kuva: Instagram @eneskanter11