SEURAA MEITÄ:
×
Tuore CS:GO:n major-voittaja kertoo miten olla paras IGL
  • Juuso
    Syngelmä

Tuore CS:GO:n major-voittaja kertoo miten olla paras IGL

julkaistu: 03.12.2022 16:56

Rio de Janeiron CS:GO-majorit päättyivät Outsidersin voittoon. Turnauksen arvokkaimpana (MVP) pelaajana palkittiin joukkueen kapteeni, Dzhami “Jame” Ali. Jame julkaisi 1. joulukuuta YouTube-kanavallaan videon, jossa hän antaa vinkkejä hyvänä pelinsisäisenä johtajana (IGL) toimimiseen. Videolla puhutaan venäjää, mutta siihen on saatavilla englanninkieliset tekstitykset.

Ennen varsinaisten vinkkien listaamista Jame kertoo, miksi ylipäätään kannattaa valita omaksi CS:GO-roolikseen IGL. Jamen mukaan pelinsisäisistä johtajista on jatkuvasti pulaa, joten jos opettelet olemaan hyvä IGL, sinulle on aina paikka hyvässä joukkueessa.

– Jos ymmärrät miten peliä kannattaa pelata, voit pelata helposti ainakin 35-vuotiaasti asti, Jame sanoo.

Johtajan moraali

Ensimmäisenä vinkkinä Jame nostaa esiin kylmäpäisyyden ja paineensietokyvyn. Hänen mukaansa IGL:n on siedettävä paljon painetta eikä se saa vaikuttaa pelinsisäisen johtajan tekemiin päätöksiin.

– Kun ihminen stressaa ja on paineen alla, hänellä on tapana tehdä typeriä päätöksiä, Jame avaa.

Johtajalla on oltava myös vahva ulospäin näyttäytyvä aura, josta muu joukkuee aistii suuren voittamisen halun. Tärkeää on Jamen mukaan myös uskoa itseensä, pelitapaansa ja joukkueeseensa.

Peliäly

Parhaimmat pelinsisäiset johtajat ymmärtävät peliä paremmin kuin valmentajansa. He luovat taktiikoita yhteistyössä valmentajan kanssa. Sillä tavoin he voivat pelata pitkään. Huonommat IGL:t tyytyvät kuuntelemaan valmentajaa ja vain kopioimaan hänen pelitapaansa ja ohjeitaan.

Näin Jame tiivistää pelinsisäisen johtajan peliälyn tärkeyden. Samalla on muistettava myös muiden joukkueiden taktiikoiden opiskelu. Kun muiden taktiikat ovat paremmin hallussa, on niitä vastaan helpompi luoda omia taktiikoita.

Tärkeä rooli myös serverin ulkopuolella

Sen lisäksi, että IGL johtaa joukkuettaan peliserverillä, johtaa hän sitä myös silloin, kun ei istuta pelipäätteen äärellä. Hyvä johtaja pitää yhteishenkeä yllä. Hyvän IGL:n kokoonpanossa yksikään ei syrji tai kiusaa toista. Kaikki tukevat ja kannustavat toisiaan johtajan näyttämän esimerkin avulla.

Lähde: JAME TIME | Kuva: ESLCS