SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tulimuurahaiset saivat tietokoneen kuumenemaan
  • Saara
    R

Tulimuurahaiset saivat tietokoneen kuumenemaan

julkaistu: 19.02.2024 12:05

Bugit ovat tuttuja kaikille videopelaajille. Yleensä kyse on kuitenkin vain vertauskuvallisista ötököistä. Redditissä äskettäin virinnyt keskustelu osoittaa, että toisinaan tietokoneen toimintaa uhkaavat ihka-aidot, elävät hyönteiset.

Eräs keskustelija kertoi huomanneensa grafiikkasuorittimen lämpötilan nousseen, joten hän alkoi tutkia, mistä kiikasti. Silloin hän havaitsi muurahaisjonon marssivan kohti tietokonekoteloa. Osa porukasta tuli ulos jopa jäähdytyselementin syövereistä.

Tyyppi avasi tietokoneensa ja huomaksi kauhukseen, että muurahaiset olivat nakertaneet lämpötyynyä ja lämpötahnaa. Hän antoi öttiäisille kyytiä hiustenkuivaajalla ja yritti korjata vaurioita levittämällä jäljellä olevan tahnan suorittimelle.

Ants are eating my gpu
byu/Thejus_Parol inpcmasterrace

Huolellinen putsaus ja hyönteismyrkytys ei kuitenkaan auttanut, vaan kuusijalkaiset palasivat myöhemmin takaisin ja hoitivat tihutyönsä loppuun. Kirjoittaja on nyt huolissaan, että muurahaishappo on tuhonnut rakenteet pilalle. Eikä hän edes ole löytänyt murkkujen reittiä huoneeseen, jotta voisi tukkia sen.

1-0 muurahaisille!

Keskusteluketjussa kutsumattomat vieraat todettiin nopeasti todennäköisimmin tulimuurahaisiksi, jotka monien muiden lajien ohella ovat tunnettuja vastaavista invaasioista. Joviaalit Reddit-käyttäjät tarjosivat aloittajalle niin neuvoja häätöön, vertaistukea kuin arvailuja muurahaisten mielenliikkeistä. Murkkujen hakeutuminen sähkölaitteisiin vaikuttaa päättömältä, mutta niitä voi houkutella esimerkiksi lämpö tai pioneeriyksilöiden erittämät hälytyskemikaalit, joita ne erittävät saatuaan pienen tällin sähkövirrasta.

Tulimuurahaiset ovat melko läheistä sukua kotoisille kusiaisille eli siloviholaisille. Kuitenkin myös aivan tavalliset pihamauriaiset eli sokerimuurahaiset voivat löytää tiensä sähkölaitteisiin, joten mikäli kahvi maistuu pahalta, tsekkaapa josko keittimeen olisi muuttanut pieni yhdyskunta.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Thejus_Parol / Reddit / Freepik