SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
TsSKA Moskova – SKA Pietari: Kumpi vie lännen kärkiottelun?
  • Toimitus

TsSKA Moskova – SKA Pietari: Kumpi vie lännen kärkiottelun?

julkaistu: 24.11.2018 11:34

Moskovan Jääpalatsissa kohtaavat lännen kärkiottelussa KHL:n arkkiviholliset TsSKA Moskova ja SKA Pietari.

TsSKA on voittanut 11 peräkkäistä otteluaan. Se on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana kahdesti peräkkäin, neljästi viidessä sekä viidesti seitsemässä edellisessä pelissään.

Neljä noista viidestä nollapelistä torjui TsSKAn 23-vuotias maajoukkueveskari Ilya Sorokin, joka on torjunut 19 pelaamassaan ottelussa torjuntaprosentilla 93.82% ja päästettyjen maalienkeskiarvon ollessa ”vaatimaton” 1.19.

Sorokinin back-up -kassarilla, ruotsalaisella 31-vuotias Lars Johanssonilla on myös kelpo statsit: 12 ottelun torjuntaprosenttia 93.46% ja päästettyjen maalien keskiarvoa 1.50 kelpaa kyllä lapsenlapsille aikanaan esitellä.

SKA on ollut TsSKAn ohella myös lennossa ja sen käyrä on vahvasti nousussa. Viisi peräkkäistä voittoa ja yhdeksän päänahkaa kymmenestä on vähintäänkin kelpo suoritus.

SKA:n ainoa tappio on tullut viime aikoina juuri TsSKAa vastaan, jolle se hävisi juuri kolme viikkoa sitten tällä samaisella estradilla 1-3.

Tappio oli SKA:lle jo toinen TsSKAa vastaan tällä kaudella, sillä pääkaupungin ylpeys nitisti Euroopan kenties kovimman jengin Pietarissa jo lokakuussa voittolaukauskisan jälkeen.

TsSKAn tehokone on laituri Mikhail Grigorenko, joka on kalastanut 28 pelissä yhdeksän reppua ja 29 pinnaa. Joukkueen maaliruisku on Kirill Kaprizov (28. 13+8=21), joka viilettää kanukkisentteri Linden Veyn johtaman ykkösvitjan toisessa laidassa.

Kaprizov jäi pisteittä viime pelissä Sotshia (2-0) vastaan, mutta Slovan Bratislavan (4-0) verkkoon laituri iski hatullisen.

SKA:n ykkösmies, Nikita Gusev (30. 8+31=39) johtaa koko liigan pistepörssiä. Patrik Hersley (25. 11+15=26) puolestaan on seuran sisäisen maalipörssin kärjessä.

Näiden joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tavallisesti tasaisia ja vähämaalisia. Viidessä edellisessä väännössä on vain kahdesti tehty varsinaisella peliajalla yhteensä edes neljää osumaa.

Ennusmerkit sille, ettei maalikarnevaaleja tänään nähdä ovat erittäin vahvat.