SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
TPS – KPV: Liigakarsinnan avausosa Veritas stadionilla!
  • Toimitus

TPS – KPV: Liigakarsinnan avausosa Veritas stadionilla!

julkaistu: 24.10.2019 13:15

Veikkausliigan liigakarsinnan ensimmäinen osa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen TPS:n ja Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi sijoittuneen KPV:n välillä pelataan Turun Veritas stadionilla torstai-iltana.

Kutkuttava jälkimmäinen osa on sitten vuorossa näillä näkymin ensi sunnuntaina kello 13 Kokkolassa. Epävarmuustekijöiden takia Keskuskentän kunto tarkistetaan perjantaina ja tarvittaessa toinen osa viedään Seinäjoen OmaSP Stadionille, missä se pelataan sunnuntaina kello 17.

Sattumaa tai ei, samat joukkueet kohtasivat myös vuosi sitten liigakarsinnassa ja tuolloin KPV nousi Ykkösestä pudottamalla turkulaiset vierasmaalisäännöllä juuri tällä samaisella stadionilla yhteismaalein 1-1. Avausosassa vetisissä olosuhteissa tuijoteltiin kiikareita Kokkolassa.

Kohtalon ivaa lienee sekin, että Tepsiä nykyisi luotsaava Tommi Pikkarainen on KPV:n kasvatti, jonka Juhani-poika luutii sattumoisin nykyään Pallo-Veikkojen alakerrassa samalla tontilla, missä isänsä aikoinaan.

Tänään 97 vuotta täyttävä TPS varmisti paikkansa liigakarsinnassa tällä kaudella hyvissä ajoin. Turkulaiset ovat saaneet valmistautua karsintaan jo kuutisen viikkoa, jolloin Ykkösen liigakarsijan paikka varmistui. Se otti 27 ottelusta 16 voittoa ja latoi niissä 45 reppua, joista kolumbialainen Eliecer Espinosa raapi 18 ja Albijon Muzaci nakersi seitsemän kaappia eli kaksikko saalisti yhteensä 25 osumaa.

Turkulaiset eivät ole hävinneet 12 viime pelistään ainoatakaan. Kuusi ottelua ja kuusi tasuria sekä noissa otteluissa 19 tehtyä maalia ovat varmasti vahvistaneet joukkueen itseluottamusta myös karsintoja silmälläpitäen. TPS myös kaatoi ainoana Ykkösen joukkueena ylivoimaisen kauden pelanneen Hakan (2-1) Tehtaan kentällä Espinosan kahdella maalin turvin reilu kuukausi sitten.

Ensi vuonna 90-vuotisjuhliaan viettävä Jani Uotisen valmentama KPV tiedostaa taatusti turkulaisten syömähampaiden potentiaalin ja voitonnälän, olihan Pallo-Veikot vastaavassa tilanteessa vuosi sitten alempisarjalaisena. Lisäksi Vihreän edellisestä liigakaudesta oli vierähtänyt aikaa 29 vuotta.

Jos liigakarsinnat olisi pelannut keskellä kesää, olisi KPV ollut heikossa hapessa voittojen loistaessa poissaoloillaan sekä valmennus- että pelaajaruletin ollessa vasta rakennusvaiheessa. Syyskaudella Pallo-Veikoissa puhalsivat kuitenkin uudet tuulet ja nykyisellä rosterillaan ja vireystasollaan Vihreän sarjasijoitus olisi taatusti ollut huomattavasti parempi. Rolle-setä rohkenee väittää, että ilman alkukauden pannukakkua KPV olisi taistellut paikasta ylemmässä loppusarjassa ja todennäköisesti pelannut siellä.

KPV voitti kolme neljästä viimeisestä Veikkausliigan ottelustaan ja teki niissä yhteensä tusinan verran osumia. Päätöspelissään se kärsi reservipitoisella ryhmällä 2-3 kotitappion merkityksettömässä pelissä jo putoamaan tuomitulle VPS:lle, joka iski voittonyyttinsä kosteissa olosuhteissa lisäajalla.

KPV:n kompetenssi riittää ratkaisemaan ottelusarjan jo avauspelissä Veritas stadionilla, missä se ei lähde suinkaan hakemaan karsinnoille tyypillistä vierasmaalia, vaan ottamaan ensisijaisesti voittoa. Joukkue on valmistautunut karsintaan myös huolella ja saapui Turkuun jo eilen.

Otteluparissa ei käytännössä ole suurtakaan merkitystä sillä, että KPV on pelannut kovempia liigapelejä ja TPS vastaavasti tottunut voittamaan useammin Ykkösessä pelejään. Enemmän on kyse korvien välistä ja kumpi on paremmin orientoitunut ja motivoituneempi ottamaan liigapaikan ensi kaudeksi.