SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Tottenham – Chelsea: Pohjois-Lontoossa mitellään vielä paikalliskamppailu ennen joulua

julkaistu: 22.12.2019 06:22

Viime viikonlopun Wolverhampton-voiton oikeutuksesta voi olla montaa mieltä, mutta tämä tuskin häiritsee Jose Mourinhoa tai hänen luotsaamaansa Tottenhamia, joka sai kuin saikin mukaansa kaikki kolme sarjapistettä vaikeuksista huolimatta.

Spurs tavoittelee kiivaasti paikkaa neljän parhaan joukkoon jonka vuoksi paikallispeli Chelseaa vastaan on erittäin tärkeä, Tottenham majailee tällä hetkellä Valioliigan seitsemäntenä, kolmen pisteen päässä neljäntenä olevasta Chelseasta ja voitto nostaisi Spursin jo Frank Lampardin ryhmän yläpuolelle.

Tottenhamin saldo uudella hulppealla kotistadionillaan Valioliigassa on viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Se on osunut 19 kertaa ja päästänyt omiin seitsemän maalia.

Ben Davies, Tanguy Ndombele ja Erik Lamela eivät liene pelikunnossa sunnuntai-iltana.

Chelsean syyskausi on sujunut paljon paremmin kuin moni Bluesin kannattaja osasi toivoakaan. Sijoitus Valioliigassa neljän sakissa ja pääsy Mestarien liigan pudotuspelivaiheeseen on kova suoritus uudistuneelle ryhmälle. Nuori joukkue on kuitenkin näyttänyt haavoittuvaisuuttaan vuoden lähestyessä loppuaan, eikä tammikuun siirtoikkuna voisi tulla parempaan saumaan länsilontoolaisten kannalta.

Viime viikonloppuna Chelsea kärsi harmittavan kotitappion Bournemouthille, jonka johdosta Tottenham ja Manchester United pääsivät sen vanaveteen sarjataulukossa. Chelsean peli on kulkenut varsin hyvin vieraskentällä tällä kaudella. Kahdeksasta ottelustaan se on haalinut viisi voittoa ja kolme tappiota, maalierolla 20-17.

Kaikkiaan Chelsea on voittanut vain kaksi seitsemästä viimeisimmästä ottelustaan kaikki kilpaillut mukaanlukien. Näistä neljä on tappioita, mikä on varmasti iso huolenaihe Lampardille.

Fikayo Tomorin ja Olivier Giroudin pelikunto on vielä arvoitus. Ruben Loftus-Cheek on jalkavamman vuoksi edelleen varmuudella sivussa.

Tottenham ja Chelsea kohtasivat toisensa viime kaudella yhteensä neljä kertaa ja joka keta kotijoukkue poistui ottelusta voittajana. Spurs on voittanut neljästä edellisestä kotipelistään Chelseaa vastaan kolme.

Spurs-luotsi Mourinho kohtaa joulukuun aikana jo toistaimseen entisen seuransa, kun kun joukkueensa vieraaksi saapuu Chelsea. VIerasjoukkueen kannattajilta ei ole odotettavissa rakkautta portugalilaisvalmentajalle.

Tottenham on voittanut nyt kolme edellistä otteluaan kotistadionillaan ja se tieää pystyvänsä haavoittamaan Chelseaa, joka puolestaan ei ole onnistunut voittamaan ainuttakaan peliä kolmesta viimeisimmästään.

Chelsea on osoittanut olevansa hyökkäysvoimainen joukkue, mutta silti tuloksia ei ole loppuvuoden otteluista tullut kaivatusti. Tottenham on ennakkosuosikki vaikka senkään puolustuspelaaminen ei ole ollut erityisen vakuuttavaa viime aikoina. Spurs tekee silti maaleja se on kahdesta joukkueesta kokeneempi, mikä on selvä etu pohjoislontoolaisille.

Ottelusta on odotettavissa tiukka eikä voittomarginaali todennäköisesti veny isoksi. Tottenhamilla on parempi vire ja sen myötä isompi itseluottamus. Myös motivaatiotekijät puoltavat Mourinhon joukkueen menestystä, joten tartutaan isäntien muhkeaan kotikertoimeen ja toivotaan aikaista joululahjaa.