SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Toimitusjohtaja varoittaa “e-urheilutalvesta” – Huima osa joukkueista ei selviä hengissä
  • Niko
    Nikkilä

Toimitusjohtaja varoittaa “e-urheilutalvesta” – Huima osa joukkueista ei selviä hengissä

julkaistu: 18.01.2023 11:48

Eteläkorealaisen e-urheiluorganisaatio Gen.G:n toimitusjohtaja Arnold Hur vastasi viime viikolla League of Legends -yhteisön kysymyksiin Redditissä. Gen.G on yksi maailman arvostetuimmista e-urheiluorganisaatioista, joilla on edustusta League of Legendsin lisäksi Valorantissa, Overwatchissa, NBA 2K:ssa ja Rocket Leaguessa.

Yksi Hurille kohdistetuista kysymyksistä koski Etelä-Korean League of Legends -liigan LCK:n taloudellista tulevaisuutta. Hur ilmaisi huolensa ja varoitti, että koko e-urheilualaa tulisi kokemaan kovia aikoja.

“Olen sanonut e-urheilutalven tulevan, mutta edes minä en uskonut sen olevan näin kylmä. Olen muuttanut ennustettani ja uskon, ettei yli 30% maailman e-urheilujoukkueista tule selviämään seuraavan kahden vuoden päähän,” Hur sanoi.

Hurin mielestä yksinomaan sponsoreihin ja mediaan pohjautuvat liigat eivät tule selviämään, vaan ainoa apukeino yltää tuottoisaksi ovat julkaisijoiden luomat digitaaliset ansaintamuodot, kuten skinit.

Lisäksi Hur mainitsi pelaajapalkkioiden nousseen LCK:ssa huimasti, eivätkä edes kasvavat sponsoritulot kykene kattamaan näitä. “Ympäristössä, jossa jokainen merkittävä kuluttajabrändi leikkaa markkinointikulujaan, kokeellinen e-urheilumarkkinointisponsorointi voi olla ensimmäinen, josta leikataan”, Hur varoitti, viitaten kansainvälisen taloustilanteen taantumiseen.

Hurin vastausketju on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Arnold Hur (Reddit) Kuvalähde: Riot Games