SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tiedätkö kuinka monta pelaajaa on koko maailmassa? – Uutissivusto lataa huikeita statistiikkoja pelimaailmasta
  • Sauli
    Rautiainen

Tiedätkö kuinka monta pelaajaa on koko maailmassa? – Uutissivusto lataa huikeita statistiikkoja pelimaailmasta

julkaistu: 25.07.2020 15:00

Uutissivusto ESTNN julkaisi viime viikolla artikkelin, joka sisälsi ajankohtaisia tilastoja pelaajista, e-urheilusta ja itse videopeleistä. Tilastot osoittavat, että pelaaminen ei tänä päivänä ole enään pelkkä harrastus. Pelaamisesta on tullut osa jokapäiväistä arkea.

Pelaamiseen tarjolla koulutusta

Artikkeli tuo esille, kuinka pelaamisen suosion kasvamisen lisäksi, myös suhtautuminen pelaamiseen on muuttunut. Vielä vuosikymmen sitten e-urheilua ammatikseen harkitsevalle olisi saatettu nauraa.

Nykyään suhtautuminen pelaamiseen on kannustavampi ja monet oppilaitokset ja korkeakoulut tarjoavat stipendejä ja opiskelupaikkoja alasta kiinnostuneille. Suomessa esimerkiksi Ahlmanin opistolla voi opiskella pelimaailman eri tarjontaa.

Pelaajien palkat ja ammattivaihtoehdot lisääntyneet

ESTNN:n tekstissä tuodaan esille, kuinka ansio- ja katsojamäärät ovat e-urheilussa nousseet jo perinteisten urheilulajien rinnalle. Vuonna 2009 palkintorahoja jaettiin e-urheilualalla kaiken kaikkiaan 4 miljoonaa dollaria. Viime vuonna vastaava luku oli 215 miljoonaa dollaria.

E-urheilu ei kuitenkaan ole ainoa tapa tehdä pelaamisesta ammatti. Palvelut kuten YouTube ja Twitch tarjoavat kenelle tahansa, jolla on internetyhteys, mahdollisuuden luoda uran striimaajana.

Valven kehittämä Dota 2 on turnauspoteissaan  e-urheilun kärkeä

 

Amerikkalaisista reippaasti yli puolet pelaavat joka päivä

ESTNN tuo artikkelissaan faktoja pöytään myös amerikkalaisten pelaamiskulttuurin muutoksesta. Suhteessa väkilukuun aiemmin Japanin ja Kiinan perässä pelaajamäärien suhteen laahannut Yhdysvallat, on viimeisimpien tilastojen mukaan rikkonut uuden ennätyksensä pelaajamäärissä. Entertainment Software Associationin mukaan amerikkalaisista 214 miljoonaa pelaa videopelejä vähintään tunnin päivässä.

Ninja striimaa työkseen miljoonille seuraajilleen ympäri maailmaa

Kaiken kaikkiaan maailmassa on 2.3 miljardia pelaajaa, eli neljäsosa koko telluksen väestöstä. Muu kiinnostava statistiikka on pelaajien keski-ikä. Mieleen voi helposti ilmestyä pelaaja-termi mainittaessa kuva nuoresta PC:n äärellä, mutta keski-ikä pelaajalle on 35-44 vuotta. Yleisintä pelaaminen on ala-ikäisten keskuudessa.

Alla lisää statistiikkoja ESTNN:n artikkelista:

  • 79% pelaajista kertoo pelaamisen helpottavan stressiä ja edistävän rentoutumista
  • 61% prosenttia pelaa älypuhelimella, 52% konsolilla ja 49% PC:llä
  • Suosituimmat kategoriat ovat casual, toiminta ja ammuntapelit
  • 40% vastaajista kertoo ystävystyneensä pelkästään pelien ansiosta.

Koronatilanteen vuoksi moni on sulkeutunut kotiinsa ja tarttunut uuteen tai pölyttyneeseen ohjaimeen. Kevään aikana monet, joille pelaaminen on ollut omasta elämästä irrallinen ilmiö, ovat löytäneet uuden harrastuksen pelien ääreltä. Pelaamisesta on tullut arkea, se kuuluu kaikille.

Lähde: ESTNN Kuvat: Valve, Ninja, ESL