SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
The International alkaa torstaina – Miltä Dota 2 -superturnaus näyttää suomalaisittain?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

The International alkaa torstaina – Miltä Dota 2 -superturnaus näyttää suomalaisittain?

julkaistu: 12.08.2019 18:48

Kolmella suomalaispelaajalla on mahdollisuus uusia TI-mestaruus, jota yksikään pelaaja ei vielä toistaiseksi ole kyennyt tekemään.

The International on vuosittain järjestettävä superturnaus, johon kilpailullinen Dota 2 -kausi kulminoituu. The International 2019, tai lyhesti TI9:n, palkintopotti on ennätyssuuri, kirjoitushetkellä yli 32 miljoonaa dollaria. 25% pelinsisäisen turnauspassin tuotoista menee suoraan palkintopottiin ja potti kasvaa kokoa edelleen.

 

Kolme suomalaista mukana

Suomalaistähdistä Shanghaissa tullaan näkemään tutut kasvot viime vuoden turnauksesta. Tällä kertaa  Chaos Esports Clubin riveissä pelaa Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen ja OG:ta edustavat Jesse “JerAx” Vainikka sekä Topias “Topson” Taavitsainen.

Helpolla ei paikka superturnauksessa irronnut kummallekkaan suomalaistäyteiselle joukkueelle. The International 2018 (TI8) muistetaan OG:n tuhkimotarinana. Silloinen joukkueen kapteeni Tal “Fly” Aizik paineli Yhdysvaltalaiseen Evil Geniuses joukkueeseen Gustav “s4” Magnusson mukanaan.

 

OG:lla takana vaikea vuosi

Vaikka OG onnistuikin karsiutumaan TI8-turnaukseen ja vastoin kaikkia odotuksia voittamaan sen, ei joukkueen hurmos jatkunut pitkään. Turnausvoiton jälkeen Anathan “ana” Pham päätti ottaa aikaa itselleen ja OG kokeili Per Anders Olsson “Pajkatt” Lilleniä sekä Igor “iLTW” Filatovia. Lopulta anan paluu oli ainut ratkaisu joukkueen ilmeen nostamiseen.

Kausi oli kuitenkin OG:n osalta jo penkin alla, eikä suora Dota Pro Circuit -kutsu The Internationaliin ollut varma. OG:n oli menestyttävä kauden viimeisessä major-turnauksessa, EPICENTERissä.

Joukkueen kapteeni Johan “N0tail” Sundstein sairastui tuolloin vakavasti eikä kyennyt pelaamaan. Näin OG:n oli tehtävä sama, mitä he tekivät Sébastien “7ckngMad” Debsin kanssa viime vuonna ennen The Internationalia. Siirtää valmentaja pelaajan rooliin.

 

Valmentajan peluuttaminen paljastui valttikortiksi

Titouan “Sockshka” Merloz pelasi N0tailin toipuessa sairaalassa ja OG joutui taistelemaan alemmassa bracketissa. Vastaan asettui Evil Geniuses. Kyseinen joukkue oli rikkonut OG:n juuri ennen TI:tä viime vuonna. OG onnistui kukistamaan EG:n viime vuoden superturnauksessa ja nyt EG:llä pitäisi olla helppo sauma kostoon.

Vastoin odotuksia OG kukistikin EG:n “paras yhdestä”-ottelussa. Seuraavaksi vastaan asettui yksi TI9:n tulevista ennakkosuosikeista, Team Secret. Voitolla “paras kolmesta”-sarjassa OG varmistaisi paikan The Internationalissa. Team Secret alisuoritti ja OG sekoitti pakkaa entisestään Sockshkan tavalla pelata. Näin OG taisteli itsensä 2-0 voittoon.

OG:ssa pelaavat ana (vas.), ceb, N0tail, Topson ja JerAx

 


MATUMBAMAN matkasi TI9:n kiertoreittiä

MATUMBAMAN oli jo aiemmin varmistanut paikkansa The Internationalista Team Liquidin kanssa. Nyt myös OG:n JerAx ja Topson olivat tehneet saman. Kaikki huippujoukkueiden suomalaispelaajat nähtäisiin siis Shanghaissa. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun Team Liquid päättikin yhtäkkiä leikata MATUMBAMANin pois joukkueesta. Hänet tulisi korvaamaan romanialainen Aliwi “w33” Omar.

MATUMBAMANin mahdollisuudet TI9:lle uudelleen karsiutumisesta eivät näyttäneet hyvältä. Turnaukseen karsiutuneet huippujoukkueet olivat pelaajasiirtonsa jo tehneet. Lassen täytyisi nyt löytää joukkue, jolla hän voisi taistella tiensä Shanghaihin online-karsintojen kautta. Silloin esiin astui Chaos Esports Club.

Chaos aloitti TI9:n online-karsinnat heikosti. Joukkue pääsi juuri ja juuri karsintojen pudotuspelikierrokselle, missä MATUMBAMANin näytös alkoi.
Finaalissa kukistui kauden sekä karsinnat siihen asti lupaavasti pelannut ruotsalaisjoukkue The Final Tribe 3-0 tuloksella. Lassen lisäksi karsinnoissa suomalaisväriä edusti Aachen City Esportsin Petu “Peksu” Vaatainen.

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen pelasi Team Liquidissa vuosina 2015-2019

 


Pelaajat.comin ennakko superturnauksesta

The International 2019 -turnauksen lohkovaihe alkaa elokuun 15. päivä. Seuraavassa Pelaajat.comin joukkue-ennakko:

Mestarisuosikki
Vaikka Team Secret on historiallisesti aina kompuroinut TI:llä, on eurooppalainen tähtisikermä silti vahva suosikki nostamaan Aegista. Kahden Valve-sponsoroidun major-turnauksen lisäksi Team Secret voitti majoreita laadullisesti vastaavan ESL Birminghamin juuri päättyneellä Dota Pro Circuit -kaudella.

Haastaja-joukkueet
Toinen kaksi major-turnausta tällä kaudella voittanut joukkue on Vici Gaming, joka on yhden major-turnauksen voittaneen Virtus.Pron rinnalla vahvimpia haastajia mestarisuosikin rajaa hipoen.

PSG.LGD, TI8:n voittajasuosikki, joka kumminkin joutui taipumaan OG:n tuhkimotarinan edessä. LGD oli yksi Dota Pro Circuitin vahvoista suorittajista, jolla on kaikki potentiaali palauttaa The International -mestaruus Kiinaan.

Evil Geniuses ja Team Liquid ovat aina tasavahvoja suorittajia, kun The International alkaa. Vaikkei kumpikaan ole isoin mestarisuosikki, ei Pohjois-Amerikan ykkösnimeä ja Euroopan 2. kovinta joukketta olla aliarvioimassa.

Mahdolliset yllättäjät
Ruotsalaisten ylpeys Dota 2:ssa. Alliancea ei ole TI:llä nähty vuoden 2016 jälkeen. Tällä kaudella suomalaisten länsinaapurit onnistuivat kuitenkin haalimaan suoran kutsun Dota Pro Circuitin kautta.

OG:n tulokset eivät ole viimeaikoina olleet maarittelevia. Anan paluu OG:seen on nostanut joukkueen peliä hieman, mutta kärkijoukkueiden tasolla ei vielä olla. Vaikka OG ei turnaukseen voittajasuosikkina lähde on heillä mahdollisuudet yllättää jälleen kerran.

TNC Predator on mielenkiintoinen joukkue sekä mahdollinen musta hevonen tänä vuonna. TNC:n yllätysvoitto OG:ta vastaan The Internationalilla 2016 on edelleen yksi turnauksen historian isoimmista yllätyksistä. Filippiiniläiset eivät ole sijoittuneet top 6:n ulkopuolelle yhdessäkään turnauksessa viimeisen puolen vuoden aikana. Team Liqudin TI7:n mestaruuteen  valmentanut Lee “Heen” Seung Gon on TNC:n nykyinen  valmentaja ja tule varmasti olemaan isossa roolissa mikäli Filippiinit etevät turnauksessa pitkälle. Etenkin peliä edeltävä draft-vaihe on ollut ongelmallinen TNC:lle. Heen tulee varmasti olemaan iso apu tämän ongelman korjaamisessa.

 

The International 2019 -superturnauksessa pelaa 18 joukkuetta

 

Potentiaali Top8-sijoituksiin
Eurooppalaiset Ninjas in Pyjamas sekä Chaos Esports Club ovat hyvin samanlaisessa tilanteessa. Kummastakin joukkueesta löytyy kokemusta, kuten Chaosin tähti MATUMBAMAN ja NiP:n Peter “ppd” Dager. Mutta yhtäläisyyksien keskellä molemmilla joukkueilla on myös samat ongelmat. Kokemuksen lisäksi löytyy kokemattomattomuutta. Taitotaso ei myöskään ole turnauksessa pitkälle pääsemiseen vaaditulla tasolla.

Natus Vincere, Fnatic, Royal Never Give Up, Keen Gaming ovat myös kaikki keskenään hyvin samanlaisessa tilanteessa. Joukkueista löytyy kokemusta ja taitoa, muttei tarpeeksi. Yleisesti taso karsinnoissa jotka nämä joukkueet pelasivat eivät ole TI:llä vaaditulla tasolla. Poikkeuksena tälle oli Natus Vinceren voittama CIS-karsinta jossa taso oli kova. Vaikka Fnatic ja Keen Gaming saivat suoran paikan superturnaukseen, ei kumpikaan ole juuri vakuuttanut Dota Pro Circuit kauden aikana.

Joukkueet joiden ei odoteta pääsevän pitkälle
Viimeiset kolme joukkuetta, Newbee, Mineski sekä Infamous jatkavat hyvin samalla kaavalla kuin edellä mainitut joukkueet, vastaavat ongelmat ovat vain isompia.

Pelaajatcomin ennakosta vastaa Joni “Jukkis” Herranen sekä Benjamin “Notah” Läärä, Dotaskenen oma kummisetä, joka toimii myös YLE:n lähetyksessä analystinä.

Lähteet: Valve, Liquipedia
Kuvalähteet: ESL, ESL, Reddit, Twitter/LiquidDota.com