SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Telia paljasti esports-sarjansa ensimmäisen kauden kilpapelit
  • Aleksi
    Majander

Telia paljasti esports-sarjansa ensimmäisen kauden kilpapelit

julkaistu: 15.02.2019 08:53

Telia Esports Seriesissä pelataan ensimmäisellä kaudella FPS-hitti Counter-Strikeä ja mobiililaitteille suunniteltulta Arena of Valoria. Liigassa on ensimmäisellä kaudella jaossa yhteensä 50 000 euroa palkintoja, joista 40 000 CS:GO:ssa ja 10 000 Arena of Valorissa.

”Klassikkopelin ja uudemman tulokkaan kombo on kiehtova. Saamme lähetyksiin monipuolista ja houkuttelevaa sisältöä, joka viihdyttää monia. Aiomme tehdä oman näköistä sarjaa rakkaudesta lajiin”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko Telian tiedotteessa.

CS:GO:ssa liigaan otetaan yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista neljä saa paikkansa kutsulla ja neljä pääsee jatkoon karsinnoista. Telia ilmoitti jo julkaisun yhteydessä, että ensimmäiset kusut lähtivät ENCE:lle, HAVU:lle ja SuperJymylle. Tämän suomalaisen kärkikolmikon lisäksi turnaukseen osallistuu Telian liigaprojektin seurauksena syntynyt joukkue. Telian tiedotteessa luvataan, että kyseessä on uusi suomalainen huippujoukkue, jonka kokoonpano paljastetaan ensi viikolla. Counter-Striken osalta turnaus alkaa 26. huhtikuuta online-peleillä ja LAN-finaali pelataan 7. kesäkuuta.

Mobiilipeli Arena of Valorissa kilpaillaan myös kahdeksan joukkueen voimin ja kaikki kilpailupaikat jaetaan maalikuussa pelattavissa karsinoissa. Tämä tarkoittaa, että myös Suomen ainoa ammattijoukkue, YMCA Esports Sauna, joutuu taistelemaan kilpailupaikasta.

Telian esports-tiimissä toimivan Niklas Segercrantzin mukaan League of Legendsin omistaja Tencentin kehittämä Mobiili-MOBA Arena of Valor valittiin koska se on: ”tuore strategiapeli, joka mobiilipelinä edustaa nopeasti kasvavaa skeneä”.

On totta, että mobiilipelit ovat kasvaneet merkittäväksi osaksi pelimarkkinoita, mutta kilpapelaamisen puolella niiden jalansija on lähes olematon. Nähtäväksi jää houkutteleeko 10 000 euroa uusia joukkueita kokeilemaan Arena of Valoria, sillä aikaisemmat suomalaiset AoV turnaukset eivät ole kertaakaan saaneet kahdeksaa joukkuetta täyteen, huolimatta monien tuhansien eurojen tuotepalkinnoista.

Arena of Valorin liigakausi alkaa 27. huhtikuuta. Online-osuuden jälkeen finalistit kohtaavat Assembly Summer 2019 -tapahtuman yhteydessä Helsingissä 1.–4. elokuuta.

Lähde ja kuva: Telia