SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Teini tuhlasi 20 000$ Twitch-striimaajiin – Äidin säästöt katosivat parissa viikossa
  • Niko
    Nikkilä

Teini tuhlasi 20 000$ Twitch-striimaajiin – Äidin säästöt katosivat parissa viikossa

julkaistu: 21.07.2020 13:15

Twitch-striimaajat voivat parhaimmillaan tienata miljoonia dollareita vuodessa. Tämän mahdollistavat esimerkiksi kanavien tilaukset ja lahjoitukset, jotka voivat olla varsin mittavia. Asian varjopuolena on toki se, että Twitchin katsojakunta on varsin nuorta, mikä on luonut kysymyksiä asetelman vaaroista.

Kenties pahimpana mahdollisena esimerkkinä voidaan pitää tämänviikkoista Reddit-postausta, jossa anonyymina pysyttelevä äiti kertoi tämän teini-ikäisen pojan käyttäneen 20 000 dollaria Twitch-lahjoituksiin. Lahjoituksien kohteena olivat Tfue, ewokttv, gorb, kurtbenkert ja meyersleonard. Rahat oli tehty pojan pankkikortin kautta, joka oli linkitetty äidin tilille. Pankkikortti oli äidin mukaan välttämätön pojan koululounaiden maksamiseksi.

“Vuosien säästöt katosivat 17 päivässä”, äiti totesi.

Teinin äiti kertoi ottaneensa yhteyttä Twitchiin ja Amazoniin, muttei ole saanut vastausta kahteen viikkoon. Kommentoijat neuvoivat äitiä ottamaan yhteyttä pankkiinsa tai suoraan kyseisiin striimaajiin, mutta varmuutta rahojen takaisin saamisesta ei ole.

Äiti kertoi järjestäneensä pojalle puhuttelun jälkeen ammattineuvontaa, tietokonekiellon ja päivittäistä fyysistä työtä. Tämän lisäksi äiti takavarikoi pojan pankkikortin ja jäädytti tämän tilin. Kertomusta ei ole vielä saatu vahvitsettua, mutta vastaavista tapauksista on uutisoitu aiemminkin.

Lähde: Reddit, Dotesports Kuvalähde: Caspar Camille Rubin