SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Team Lakkapää – Savo Volley: Ojansivu takaisin Liigakentillä?
  • Toimitus

Team Lakkapää – Savo Volley: Ojansivu takaisin Liigakentillä?

julkaistu: 26.09.2018 14:09

Lentopallon Mestaruusliiga alkaa tänään Lapin Urheiluopistolla klo 18.30 kun vastakkain astelee Team Lakkapää ja uusi liigaseura, eli Savo Volley. Vastakkain on siis koko Lapin ja koko Savon joukkueet.

Lakkapäällä on takanaan hyvä kausi. Joukkue kolisteli runkosarjassa kuudenneksi ja teki puolivälierissä pienen yllätyksen laittamalla Ettan laulukuoroon voitoin 3-0. Välierissä olikin sitten epätasaiset jaot, kun VaLePa kohteli Lakkapäätä kaltoin laittamalla Lapinpojat pronssiotteluun erälukemin 12-0. Pronssipelissä Sampo oli vahvempi voitoin 2-1, joten Lakkapään käteen jäi nahkamitalli ja sitä joukkueen saattaa olla hankala kirkastaa tänä vuonna.

Tämän päivän vastustaja Savo Volley syntyi, kun Sampo Volley, eli Pielaveden Sampo ja Leka Volley sanoivat toisilleen tahdon ja seurat läväytettiin saman toiminnan alaisuuteen. Tätä toimintaa pyörittelee nykyisin puheenjohtajana istuskeleva lentopallon kolminkertainen Suomen-mestari Tatu Säisä ja päävalmentajana kaksi mestaruutta napannut Jukka Tuovinen, joka toimii seuran käskijänä tällä kaudella. Joukkueen ainoa ulkomaalaispelaaja on liberona pelaava Taichi Kawaguchi, joka pelasti 40-vuotiaan Dole Tolvasen liberon pienikokoisista, mutta pelillisesti suurista saappaista.

Joukkue vilisee suuria entisiä maajoukkuenimiä. Joukkueen keskitorjujana toimii 36-vuotias Jukka Lehtonen, joka on edelleen vähintäänkin hyvän tasoinen pelimies tähän sarjaan, kun toiseksi keskitorjujaksi laitetaan kuuden maaottelun mies Kaatrasalo on vastustajalla kokopaljon tekemistä näiden miesten kanssa. Yleispelaajaosastolta löytyy maajoukkueessa kapteeninakin esiintynyt 34-vuotias Antti Siltala, joka on ilmoittanut harrastuksekseen polven ikuisen kuntoutuksen ja kertonut, että Lelulla on Kuopion isoin jalkasieni (tällä tiedolla tuskin teemme tänään mitään).

Suurimpana vahvistuksena joukkue on saanut haalittua mukaansa kuitenkin jo MM-kisoissakin kaivatun Olli-Pekka “Lelu” Ojansivun. Mies Iranista palattuaan totesi, että nyt on pakko antaa ajastaan pala perheelle ja jätti raskaan maajoukkuekesän väliin… Urheilija kun joskus tarvitsee hetken lepoakin ja aikaa perheen kanssa. Alkukesästä kävikin selväksi, että perheen kuivuri oli alkanut kutistamaan miehen paitoja, mutta kun kesä eteni saatiin kuivurikin kunnostettua ja samat paidat ovat jälleen sopivia. Mies on siis valmis aloittamaan kauden ja kantamaan joukkueensa pitkälle!

Savon joukkue onkin niin rutinoitunut ja kovatasoinen, että itse odotan heidän haastavan VaLePa:n tosissaan mestaruudesta tänä vuonna. Lakkapään valmentaja Henry Tuomen onkin vedettävä melkoinen kani hatustaan ottaakseen tänään pisteet mukaansa. Se kani voisi periaatteessa olla Ontariosta hankittu 205 senttinen hakkuri  Jayson McCarthy, mutta jotenkin on vaikea uskoa, että kotijoukkue tässä pelissä kolmea erää veisi.

Virkin alkuillan rahanmonistuskohde onkin