SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tavoitimme Eemi Tervaportin kesken maajoukkueleirin
  • Toimitus

Tavoitimme Eemi Tervaportin kesken maajoukkueleirin

julkaistu: 30.12.2018 12:45

Suomen miesten lentopallomaajokkue on juuri tällä hetkellä valmistautumassa loppiaisena Mikkelin Saimaa Stadiumilla klo. 17.00 Tanskaa vastaan pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelun panos on selkeä. Suomi tarvitsee 3-0 tai 3-1 voiton, että paikka kisoihin aukeaa.

Pelaajat.com tavoitti lauantai-iltana Eemi Tervaportin leiritunnelmista ja kysäisi maajoukkueemme ykköspassarilta muutaman kysymyksen, johon Tervaportti vastasi tapansa mukaan hieman kieli poskella, joten ihan jokaista sanaa ei kannata ottaa aivan tosissaan.

Hommat Olympiakoksessa jäi joulutauolle 19.12 Istanbulissa, jossa oli vuorossa CEV Cupin neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu ja sieltä 1-3 vierasvoitto. Kerkesitkö yhtään viettään joulua ja mitä Tervaportin jouluun kuuluu?

– Hyvinhän tässä joulua kerkesi viettämään kun 20. Päivä jo Suomeen tulin. Perus Keikyäläiseen jouluun kuuluu paljon syömistä ja erilaisia korttipelejä. Meillä on aika kilpailuhenkinen perhe niin aika hyvät väännöt saadaan aikaiseksi oli pelinä sitten Alias tai Ristiseiska.

Muutenkaan joukkue ei ole suostunut häviämään koko kaudella. Mikä on tämän ylivoiman salaisuus?

– Meillähän on siis liigan ylivoimasesti paras passari.  Seuran tavoite on voittaa mestaruus joka kausi ja se sitten taas näkyy pelaajavalinnoissa. Alkukaudesta oli hiukan haparointia mutta viimiset pelit oli jo meiltä ihan mallikasta peliä.

Nyt on edessä maajoukkueen leiritykset ennen Tanska ottelua, missä edessä on pakkovoitto. Millainen valmistautumisjakso on edessä?

– Tiukka rypistys taas seurakauden keskellä, hyvä puoli että kaikilla pelaajilla on pelirytmi tallella koska ei tähän montaa yhteistreeniä keretä ottaan.

Olette juurikin tällä hetkellä leireilemässä. Minkälainen on normaali leiripäivä Suomen lentopallomaajoukkueella?

– Se on sellanen aika perus päivä niin kuin sarjakaudellakin, on aamureenit, lounas, lepoa, iltareenit, päivällinen ja sitten lepoa. Me vanhat ja raihnaset käydään yleensä sitten vielä pari kertaa fyssarin käsittelyssä että pysyttäs jollain lailla kasassa.

Maajoukkueen toisena passarina nähdään nuori huippulupaus Fedor Ivanov. Millaisen kuvan nuori mies on jättänyt näin alun perusteella?

– Fede on nuori ja ennakkoluuloton pojankloppi. On ollut hienoa katsoa minkälaisin harppauksin se on menny eteenpäin tällä kaudella. Tietenkin kehittymiskohteita on mutta niinhän meillä kaikilla. Peippipelissä Fede ei vielä ihan mulle pärjää.

Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala tekivät paluun maajoukkueeseen kokolailla suurinen egoineen. Vieläkö saliin muita mahtuu, vai alkaako oleen ahdasta?

– Niin ja tohon lisätään vielä Tervaportin ego niin kyllähän siellä välillä kolisee.

Tiedetään että vietät aikasi näillä reissuilla Lelun kämppiksenä. Mitä mieltä olet, kuulostaako Ojansivun vaatemerkki Leluforyou vaatemerkiltä, vai ihan joltain muulta?

– Maailman paras vaatemerkki. Ojansivusta kämppiksenä ei voi sanoo samaa. Ei vaiska, ihan hyvä tyyppi se on.

Kuka on maajoukkueen paras tietokilpailuissa?

– Ei taida olla siitä epäselvyyttä. Minä.

Mitä odotat 6.1 pelattavasta ottelusta Tanskaa vastaan?

– Hereillä pitää olla alusta asti ja pitää pystyä pelaamaan omalla tasolla koko matsin ajan. Sillä me se hoidetaan.

Lopussa on tietysti vielä päivän fanikysymysten vuoro

Meillä olisi vielä kolme fanikysymystä, joista on tällä kertaa vastuussa 16-vuotias Saku Tuomivaara, joka teki tällä kaudella debyyttinsä LeKi:n passarina.

Moro! Minkälaista on pelata ulkomailla?

– Ulkomailla pelaaminen on aika raadollista, tietenkin mulla helpottaa kun on perhe mukana niin saa päivät paremmin kulumaan. Aikalailla samat päivärutiinit päivästä toiseen. Toisaalta tätä oon halunnu tehdä pikkupojasta asti eikä vielä oo tullu sellasta päivää että se tökkis.

Mikä on ollut parasta lentopallo urallasi?

– Tietenkin seurajoukkueissa pelatessa Roeselaren kolme peräkkäistä mestaruutta oli aika makeita. Toinen mm-kisoista 2014 voitto kuubaa vastaan. Ja tottakai se kun on päässyt asumaan eri maissa ja tutustumaan uusiin ystäviin.

Mitä olisit tehnyt toisin?

– En mitään. Kaikella on tarkotuksensa.

Uusi vuosi ja uudet tuulet

Kun uusi vuosi alkaa tulee se näkymään myös meidän sivustoilla ja nimen omaan lentopallotarjonnassa. Sivustomme tulee vuoden alusta lähtien seuraamaan mahdollisimman aktiivisesti suomalaista lentopalloilua joka kulmasta.

Tulemme seuraamaan Mestaruusliigan lisäksi myös mahdollisuuksien mukaan ulkomailla pelaavia suomalaisia. Ensimmäinen asia näkyvä asia lukijoillemme on se, että tulemme seuraamaan aktiivisesti maajoukkueen valmistautumista elintärkeään Tanskaa vastaan käytävään otteluun ja kysymään myös pelaajien kuulumisia, niin ennen ottelua, kuin heti ottelun jälkeenkin.