SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tässäkö ratkaisu koronatilanteeseen? – E-urheilun huippuliiga pelattaisiin “kuplassa”
  • Niko
    Nikkilä

Tässäkö ratkaisu koronatilanteeseen? – E-urheilun huippuliiga pelattaisiin “kuplassa”

julkaistu: 23.09.2020 11:00

Maailmanlaajuinen koronavirustilanne on aiheuttanut suuria vaikeuksia monille e-urheilualan toimijoille. Vaikka kilpapelaaminen onnistuukin verkon välityksellä, on äärimmäisen tärkeät fyysiset tapahtumat jouduttu pääosin perumaan. Tämä on aiheuttanut vaikeuksia etenkin e-urheiluliigoissa, joissa säännölliset lipputulot muodostavat merkittävän osan ansaintamallista.

Yksi näistä liigoista on Activision Blizzardin ylläpitämä Call of Duty League, joka on jouduttu siirtämään kokonaan verkkoon. Koska tilanteen normalisoitumiselle ei ole takuuta, ovat liigan päättäjät alkaneet harkita muita vaihtoehtoja.

Esports Observerin lähteiden mukaan Activision Blizzard pyysi joukkueenomistajia harkitsemaan “kuplassa” pelaamista ensi liigakaudella.  Tämä tarkoittaisi sitä, että kaikki joukkueet siirtyisivät yhteen paikkaan liigakauden ajaksi, jolloin nämä voisivat pelata fyysisesti keskenään.

Todennäköisesti areenalle ei siltikään voisi päästää katsojia, mutta ratkaisu auttaisi eliminoimaan etäpelaamisen tuomia teknisiä ongelmia ja parantamaan lähetysten laatua. Osa joukkueenomistajista epäili kuitenkin, että muutos voisi antaa yhdelle joukkueelle “kotikenttäedun”. On myös mahdollista, että uudelleensijoittaminen voisi myös johtaa pelaajien ja muun henkilökunnan sopimusten uudelleenneuvotteluihin.

Kyseessä ei ole siis mitenkään itsestäänselvä ratkaisu. On kuitenkin varsin selvää, että niin pelaajat kuin fanitkin toivovat jonkinlaista ratkaisua poikkeukselliseen tilanteeseen mahdollisimman pian.

Lähde: Esports Observer Kuvalähde: Call of Duty League