SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Tässä ovat Counter-Strike 2:n parhaat pelaajat tähän mennessä – Kärjessä 16-vuotias tulevaisuuden nimi
  • Perttu
    Leinonen

Tässä ovat Counter-Strike 2:n parhaat pelaajat tähän mennessä – Kärjessä 16-vuotias tulevaisuuden nimi

julkaistu: 07.11.2023 12:56

Counter-Strike 2 korvasi Counter-Strike: Global Offensiven 27. päivä syyskuuta. Julkaisun jälkeen ammattilaiskiertueet ja -turnaukset siirtyivät pikku hiljaa kaikki uuden CS2:n pariin. Mutta kuka onkaan ollut uuden CS2:n paras pelaaja tähän asti?

Entinen ammattilaispelaaja ja nykyisin Counter-Striken lähetyksissä asiantuntijana työskentelevä Jacob “Pimp” Winneche listasi Twitterissä eli nykyisessä X:ssä 20 korkeimmin arvosteltua pelaajaa CS2:n julkaisun jälkeen. Listalla olevien pelaajien ratingit ovat otteluista top-30 joukkueita vastaan ja edellytyksenä on ollut, että pelattuna on vähintään 20 karttaa.

Piikkipaikalta löytyy venäläinen Danil “donk” Kryshkovets, joka edustaa Spiritia. Vasta 16-vuotiasta nuorukaista pidetään yleisesti ottaen kaikkein lahjakkaimpana pelaajana tällä hetkellä. Donkin rating CS2:ssa on edellä mainituilla detaljeilla häikäisevä 1.29 ja ero kakkosena olevaan Evgeni “FL1T” Lebedeviin on jokseenkin selvä. Virtus.pro:ta edustava FL1T on listan toisena ratingilla 1.24.

Kolmannelta sijalta löytyy toistaiseksi tappioitta CS2:ssa BO3-otteluissa pelanneen FaZe Clanin AWP-pelaaja Helvijs “broky” Saukants 1.23 ratingilla. FaZe Clan on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun CS2:ssa ja se tuli BO1-ottelussa GamerLegionia vastaan IEM Sydneyn -turnauksessa.

Neljännellä ja viidennellä sijalla ovat  samalla 1.22 ratingilla FaZe Clanin Robin “ropz” Kool ja Looking4Orgissa pelaava ranskalainen Ali “hAdji” Haïnouss, jonka joukkue on yhä edelleen ilman organisaatiota huolimatta siitä, että joukkue on HLTV-rankingissa peräti sijalla 30.

Listalta löytyy rutkasti tuttuja nimiä Virtus.pro:n Dzhami “Jame” Ali, FURIAn Yuri “yuurih” Santos, MOUZ:n ykkös tähti David “frozen” Cernansky, BIG:n kokenut Johannes “tabseN” Wodarz yms.

Mielenkiintoinen poimittava löytyy kuitenkin sijalla seitsemän majaileva Monten 20-vuotias Szymon “kRaSnaL” Mrozek. Puolalainen on ollut joukkueensa kantavia voimia CS2:n aikakauden alettua ja rating 1.20 on komeaa katsottavaa.

Toinen mielenkiintoinen poiminta on sijalta 12:sta löytyvä Kirill “Boombl4” Mikhailov, joka teki hiljattain sopimuksen superjoukkue Cloud9:n kanssa. Counter-Striken huipulle paluuta tekevä entinen Natus Vincere -pelaaja onkin hieman yllättäen joukkueensa korkeimmalla ratingilla (1.15) pelaava pelaaja. Boombl4 on joukkueensa IGL ja yleisesti ottaen IGL:n pääasiallisiin tehtäviin ei kuulu keikkua näiden tilastojen kärkinimenä.

Poimitaan vielä sijalta 20:tä löytyvä toinen tulevaisuuden lupaus Spiritin joukkueesta. 18-vuotias ukrainalainen Myroslav “zont1x” Plakhotia on joukkuekaverinsa Donkin tavoin yksi mielenkiintoisimmista tulevaisuuden nimistä. Spiritillä on käsissään kaksikko, josta voi olla tulevaisuudessa vaikea pitää kiinni.

CS2:n aikakautta on takana vasta reilu kuukausi, joten lista voi olla vuoden loppuun mennessä jo hyvinkin eri näköinen.

Lähde: Jacob “Pimp” Winneche Twitter Kuva: Spirit