SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tappara – Ässät: Maanantai-illan höntsäilyä luvassa?
  • Toimitus

Tappara – Ässät: Maanantai-illan höntsäilyä luvassa?

julkaistu: 03.12.2018 13:48

Jos viikosta pitäisi nimetä yksi päivä, mikä on pelillisesti ja vedonlyönnin näkökulmasta siirappia, se on ehdottomasti maanantai. Viikon alussa ei mikään osapuoli ole skarpeimmillaan eikä yleisö löydä silloin halleille ja pelikentille.

Tappara ja Ässät yrittävät kaikesta huolimatta ottaa mittaa toisistaan Hakametsässä, minne tuskin tulee likimainkaan 6.5K silmäparia, mikä sähköisti tunnelman vielä toissailtana Kirvesrintojen kaataessa HIFK:n 4-3 jatkoilla.

Liigakolmoselle tuo oli yhdeksäs peräkkäinen tappioton ottelu liigassa varsinaisella peliajalla. Hakametsässä Tapparan kaatoi viimeksi JYP 3-2 rankkareilla reilu viikko sitten.

Edellisestä tappiosta varsinaisella peliajalla on vierähtänyt aikaa tovi pidempään, sillä TPS kävi kaatamassa Porkkanapöksyt 5-0 Hakametsässä joskus lokakuun lopussa.

Liigajumboksi valahtanut Ässät väläytteli maaottelutauon molemminpuolin osaamistaan raavittuaan neljä päänahkaa (Ilves, KalPa, HIFK ja Lukko) viidestä pelistään ja hävittyään niukasti ainoastaan Tapparalle Isomäessä.

Sittemmin porilaiset ovat palanneet omalle tasolleen ja hävinneet kolme edellistä otteluaan, joista kaksi vieraissa.

Ässät kyllä sinnittelee tasaisesti peleissä mukana, mutta tasaiset pelit tahtovat kääntyä niukoiksi tappioiksi, mikä kertoo itseluottamuksen puutteesta.

Tappara ei ole ollut Ässille mikään ylikylä, sillä lähihistoriasta ei löydy ainoatakaan selvää Kirvesrintojen voittoa Padasta. Itseasiassa kuudesta viime kohtaamisesta ei ainoatakaan.

Kahdeksassa viime kohtaamisessa Tappara on lyönyt Ässät vain kerran enemmän kuin yhdellä maalilla. Kymmenestä pelistä tuo temppu on onnistunut kolmesti, mutta lukema ei ole tuon suurempi myöskään 15 ottelun otannassa.

Niklas Bäckström torjuu tänään pitkästä aikaa isäntien maalinsuulla. Puolustuksesta on lauantaisen pelin tapaan sivussa Veli-Matti Vittasmäki. Juho Rautasen paikan seitsemäntenä pakkina ottaa Toni Utunen.

Ässien maalinsuulle palaa Andreas Bernard. Kakkosentteriksi siirtyy kolmosta Ilvestä vastaan paimentanut Niklas Appelgren ja Jussi Makkonen putoaa nelosen johtajaksi, missä laidoilla ovat viimeksi Appelgrenin laidalla viilettäneet Mikko Salmio ja Aleksi Rekonen. Appelgrenin vierellä seilaavat puolestaan tänään Mikael Saha ja Matias Varttinen.

Ässien 18-vuotias energiajuomakypärä Lenni Killinen hyppää puolestaan Severi Sillanpään vitjaan, missä entuudestaan kirmaa myös Tuomas Huhtanen.

Jere Seppälä putoaa Ässien kakkosparista seitsemänneksi pakiksi ja Seppälän korvaa Jyri Marttinen Aleksi Varttisen rinnalla. Juho Tommila ottaa poppariosastolle pudonneen Saku Salmelan kolmosparissa.

Maanantaipelin luonnetta kunnioittaen Rolle-setä luottaa siihen, että ottelusta tulee nihkeä, pienten marginaalien pakkopulla, jossa ainakin tasoitukselliset ja suurinumeroiset kotivoitot kannattaa kiertää kaukaa.