SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tanskan tähtipelaajat syntyivät uudelleen roolien vaihtamisen jälkeen
  • Juuso
    Syngelmä

Tanskan tähtipelaajat syntyivät uudelleen roolien vaihtamisen jälkeen

julkaistu: 14.04.2024 13:22

Kun Benjamin “blameF” Bremer penkitettiin Astraliksen CS2-kokoonpanosta helmikuussa 2024, monet olivat skeptisiä joukkueen tulevaisuuden suhteen.

Joukkueen AWP-pelaaja, Nicolai “device” Reedtz avautui tuolloin joukkueen rooliongelmista. Paperilla kivenkova joukkue kärsi Reedtzin mukaan väärästä pelitavasta, kun Heroicin entinen tähtikaksikko, Martin “stavn” Lund ja Jakob “jabbi” Nygaard joutuivat pelaamaan oudoissa rooleissa Bremerin pelitavan alla.

Bremerin alaisuudessa pelannut Astralis pettyi kerta toisensa jälkeen eri turnauksissa. Kööpenhaminan CS2-majorit jäivät väliin epäonnistuneen karsintaturnauksen jälkeen ja IEM Katowicen huipputurnaus jäi väliin niin ikään epäonnistuneen karsintavaiheen jälkeen.

Reedtz halusi muuttaa joukkueen pelitapaa ja pelata tavalla, jonka hän näki sopivampana joukkueen tulivoimalle. Niinpä Reedtz hyppäsi IGL:n pestiin keväällä 2024.

IEM Chengdu oli ensimmäinen turnaus, jossa Reedtz toimi joukkueen pelinsisäisenä johtajana. Joukkue oli kuin toiselta planeetalta. Tuloksena avauskierroksen 13–2 lukemiin päättynyt murskavoitto Steel Helmetiä vastaan, maailmanrankingin ykkösjoukkueen, FaZe Clanin, voittaminen puhtaasti 2–0 ja lopulta välieräpaikan varmistaminen niin ikään puhtaalla 2–0 tuloksella Virtus.prota vastaan.

Tilastollisesti joukkue oli lohkovaiheen paras. Sekä Reedtz, Lund että Nygaard pyörivät yksilötilastojen kärjessä. Alla on esitetty koko Astraliksen kokoonpanon, paitsi entisen Monten pelaajan, Alexander “br0” Bron yksilötilastojen muutokset Bremerin ja Reedtzin johtajuuden ajoilta. Taulukossa on otettu huomioon pelkästään LAN-turnaukset.

PelaajablameF IGL:nädevice IGL:näMuutos
device1.141.21+0.07
stavn0.961.37+0.41
jabbi0.961.20+0.24
Staehr1,041,10+0,06

Reedtz teki pelinsisäisenä johtajana Chengdussa heti sen, mihin Bremer ei pystynyt useankaan yrityksen jälkeen. Reedtz johdatti joukkueensa kaikkien epäilijöiden huutaessa puhtaalla pelillä välieriin.

Vaikka FaZe Clan sai kostonsa lohkovaiheen tappion jälkeen voittamalla välierän karttavoitoin 2–1, Astralis ja Reedtz saavat olla ylpeitä suorituksestaan. Legendaarinen joukkue on palannut maailmanhuipulle.

Lähde: HLTV | Kuva: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group