SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tanskalaistähti eläköityy Counter-Strikesta vain 23 vuoden iässä — Ura täynnä käänteitä
  • Juuso
    Syngelmä

Tanskalaistähti eläköityy Counter-Strikesta vain 23 vuoden iässä — Ura täynnä käänteitä

julkaistu: 01.07.2021 20:00

Kaikkien aikojen nuorin major-turnauksen arvokkain pelaaja (MVP), Markus “Kjaerbye” Kjærbye on päättänyt eläköityä Counter-Strikesta. Hänen viimeiseksi joukkueeksi jäi entisistä nimikkäistä tanskalaispelaajista kasattu HYENAS, joka lopulta ei ottanut toivottua tuulta alleen.

Kjaerbyen historia on ollut vähintäänkin erikoinen. Hän nousi CS:GO-maailman tietoisuuteen viimeistään esitellessään tähtipelaajan taitojaan tuolloin tanskalaisessa Team Dignitasissa.

Dignitasin jälkeen Kjaerbye sai kutsun liittyä Astraliksen tähtisikermään vuonna 2016. Kjaerbyen ura lähti räjähdysmäiseen nousuun, kun vasta 18-vuotiaana Astraliksen ensimmäistä major-turnausta voittaessa (ELEAGUE Major 2017) hänet palkittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on yhä kaikkien aikojen nuorin majoreiden arvokkain pelaaja.

Astralis-vuodet olivat Kjaerbyelle suotuisia, sillä hänet valittiin kaksi kertaa (2016 ja 2017) “maailman TOP20 parhaat pelaajat” -listalle. Ensin tuli sija 16 ja seuraavana vuonna pykälää parempi, 15. ELEAGUE Majorin lisäksi Astralis voitti IEM Katowice 2017 -turnauksen. Kaikki yllättyivät kun Kjaerbye päätti lähteä Astraliksesta vuoden 2018 alussa liittyäkseen toiseen tanskalaisjoukkueeseen Northiin.

Kjaerbyen siirron aikaan Astraliksessa pelannut AWP-legenda Nicolai “device” Reedtz oli nuorukaisen päätöksestä vähintään yhtä ymmällään kuin muutkin.

“Se on oikeastaan aika hauska tarina. Aion olla nyt täysin rehellinen. Hänen käytöksessään oli jotain epäilyttävää juuri ennen pelaajataukoa majoreiden jälkeen [kesä 2017]. Meidän oli tarkoitus allekirjoittaa jatkosopimukset pelaajatauon jälkeen. Olimme siis ainoastaan muutaman päivän ilman sopimusta. Sitten valmentajamme “Zonic” laittaa uuteen Facebook-ryhmäämme viestiä, ettei ole saanut mitään viestiä Kjaerbyelta. Lopulta hänen päätöksenä olla allekirjoittamatta jatkosopimusta kävi todella selväksi. Hänen isänsä jopa kertoi poikansa olevan flunssassa kun yritimme tavoitella häntä. Tarvitsimme viidennen pelaajan. Pidän meitä kaikesta huolimatta edelleen hyvin ystävinä, mutta olisimme toivoneet selitystä ja keskustelua asiasta. Emme oikeastaan vieläkään tiedä miksi hän lähti. Toivon hänen pärjäävän ja aion jatkossakin moikata häntä eri turnauksissa. Toivottavasti ystävyytemme säilyy.”

Kjaerbye ja North eivät pystyneet täyttämään odotuksia. Joukkue pystyi voittamaan ainoastaan yhden suuren ja merkittävän turnauksen, kun se kaatui DreamHack Masters Stockholm 2018 -turnauksen finaalissa nimenomaan Astraliksen.

Northin jälkeen Kjaerbye päätti kokeilla onneaan Tanskan ulkopuolella. Hän liittyi FaZe Clanin riveihin elokuussa 2020. Kansainvälisen joukkueen pelaaminen kuitenkin yski urakalla, kun joukkueen tähtipelaaja Nikola “⁠NiKo⁠” Kovač siirtyi pelaamaan G2 Esportsiin yhdessä serkkunsa Nemanja “huNter-“ Kovačin kanssa. Samaan aikaan Kjaerbye siirrettiin FaZen penkille huonoista tuloksista johtuen.

Kjaerbye ei jäänyt lopulta penkille vaan yritti vielä kerran saada uraansa nousukiitoon yhdessä entisten North-joukkuetovereiden (Philip “aizy” Aistrup ja Nicklas “gade” Gade) kanssa HYENAS-nimisessä projektissa. Koska joukkue ei pystynyt murtautumaan nopeasti lähelle maailmankärkeä pelaajilta katosi nopeasti motivaatio ja projekti suli yhtä nopeasti käsiin kuin se oli alkanutkin.

23-vuotias Kjaerbye ei ole kieltänyt mahdollisuutta jatkaa Counter-Striken parissa tulevaisuudessa. Hän saattaa myös kokeilla jotain muuta Counter-Striken ulkopuolella.

“On tullut aika sanoa hyvästit CS:GO-ammattilaisuralleni. Kirjoitan tätä raskain sydämin, mutta minulla ei tällä hetkellä ole nälkää tai omistautuneisuutta maailmanhuipulle. CS:GO on ollut valtava osa elämääni viimeiset 10 vuotta. Nyt haluan katsoa muualle ja keskittyä muihin asioihin. Tulevaisuudessa voin tehdä työtä sekä pelin sisällä että sen ulkopuolella. Aika näyttää mitä tapahtuu. Matka on ollut todellinen vuoristorata, olen saanut paljon enemmän kuin osasin ikinä kuvitella. Haluan kiittää organisaatioita jotka uskoivat minuun kaikkina näinä vuosina. Kiitos myös kaikille kollegoille ja joukkuekavereille, joiden kanssa sain matkustaa ympäri maailmaa. Kanssanne on ollut todella hauskaa! Ja suurin halaus ja kiitos menee kaikille faneilleni, perheelleni ja ystävilleni, jotka seurasivat minua niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Kiitos kaikesta!”

Nykyinen Heroicin kapteeni Casper “cadiaN” Møller kiittää ja osoittaa arvostusta entiselle joukkuetoverilleen Kjaerbyen twiitin kommenteissa.

“Tunnen ylpeyttä kun sain olla joukkuekaverisi. Olet saavuttanut nuorena niin paljon, että edes 10 vuoden päästä eläköityvät pelaajat eivät tule saavuttamaan samaa kuin sinä. Toivotan sinulle kaikkea hyvää Markus, olen varma että tulet olemaan mahtava siinä mitä päätätkään seuraavaksi tehdä.”

Kjaerbyen entistä organisaatiota yllättävä ja omituinen siirto Northiin muutaman vuoden takaa ei näytä enää painavan. Astralis twiittasi Kjaerbyen ilmoituksen alle lyhyen, mutta tunteellisen viestin.

“Meidän alkuperäinen Major MVP (arvokkain pelaaja). Kiitos kaikesta ystävä.”

Kjaerbyen CS:GO-statseiksi ammattilaisuralla jäivät lopulta 1.04 rating, 78.6 ADR (keskimääräinen aiheutettu vahinko per kierros), 52.9%-pääosumaprosentti, 1519 pelattua karttaa, 11 turnauspalkintoa, 2x HLTV TOP20-sijoitus ja 1 major MVP-palkinto.

Lähde: HLTV, Kjaerbye

Kuva: AstralisCS

Tuoreimmat uutiset: