SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tänään ratkeaa uusi CS:GO-maailmanmestari – kumman legendan ura kruunataan?
  • Toimitus

Tänään ratkeaa uusi CS:GO-maailmanmestari – kumman legendan ura kruunataan?

julkaistu: 07.11.2021 14:30

Tukholman kahden miljoonan dollarin arvoisen CS:GO-major-turnauksen 24 joukkueesta vain kaksi on jäljellä. Yli kahden vuoden jälkeen CS:GO saa uuden maailmanmestarin tänä iltana, kun G2 ja Natus Vincere kohtaavat “paras kolmesta” -tyylillä. Kummassakaan joukkueessa ei ole yhtäkään aiempaa major-mestaria.

G2 selvitti tiensä finaaliin eilen tanskalaista Heroicia vastaan äärimmäisen tiukassa ottelussa, jonka ratkaisijaksi nousi supertähti Nikola “NiKo” Kovac, joka on osoittanut titaanisia otteita koko turnauksen ajan. Tanskalaisjoukkue kaatui vasta kolmannen kartan, Infernon, jatkoajalla 19–15.

Turnauksen ennakkosuosikki Na’Vi puolestaan tuhosi eilen illalla nuoren Gambit-joukkueen suoraan 2–0 ottelusarjassa, jossa vastustaja sai vain 11 kierrosta kasaan. Na’Vi on ollut ylivoimainen viime kuukausina, tähtipelaajansa Alexandr “S1mple” Kostylievin johdolla, ja lähtee loppuotteluun ennakkosuosikkina.

NiKoa ja S1mpleä on tituleerattu yksiksi parhaimmista pelaajista, joita CS:GO on koskaan nähnyt. Kumpikin pelaaja on siitä huolimatta ilman CS:GO:n himotuinta major-voittoa, joka molempien meriitit tuntien on muodostunut CS-yhteisössä jo liki vitsiksi.

Täten tänään toisen ura kruunataan Avicii areenalla tuhansien katsojien edessä.

Ottelun voittaja kuittaa kahden miljoonan dollarin potista puolet. Toiseksi jäävä joukkue ansaitsee 300 000 dollaria. G2 ja Na’Vi ovat kohdanneet aiemmin IEM Cologne -turnauksen finaalissa viime kesänä, jolloin venäläisjoukkue oli parempi.

Voit katsoa ehkä CS:GO:n kaikkien aikojen odotetuimman ottelun suorana YLEn Twitch-kanavalta kello 21:00 alkaen.

Kuva: G2

Tuoreimmat uutiset: