SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs: Kärkijoukkueet kohtaavat Amalie areenalla!
  • Johannes
    Romu

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs: Kärkijoukkueet kohtaavat Amalie areenalla!

julkaistu: 13.12.2018 17:04

Itäisessä konferenssissa ja Atlantin divisioonassa ammutaan yöllä kovilla, kun kaksi liigan parasta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Tampa Bay Lightningin vieraaksi Amalie areenalle saapuu vieraskiertueella oleva Toronto Maple Leafs.

Kotijoukkue Tampa Bay Lightning johtaa itseoikeutetusti taalaliigaa, itäistä konferenssia ja Atlantin divisioonaa 49 pisteellä. Joukkue liitää tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa, kaadettuaan viimeksi New York Rangersin kotiaskissaan maalein 6-3.

Salamapaitojen vahvuudesta puuttuvat ykkösmolari Andrei Vasilevski sekä puolustaja Anton Stralman. Maalinsuulla aloittanee Louis Domingue (90.52/2.95).

Vierasjoukkue Toronto Maple Leafs on itäisen konferenssin ja Atlantin divisioonan toinen 43 pisteellä, kuusi pistettä Tampaa perässä. Joukkue saapuu Amalie areenalla Carolinasta, missä joukkue kaatoi Hurricanesin maalein 1-4 ja aloitti samalla neljän ottelun mittaisen vieraskiertueensa.

Vaahteralehtien kokoonpanosta puuttuu vain pelikieltoa kärsivä Zach Hyman, joka sai kahden ottelun pelikiellon kolattuaan Bostonin puolustaja Charlie McAvoyn telakalle. Maalinsuulla aloittanee ykkösmolari Frederik Andersen (92.75/2.44).

Tampa Bay ja Toronto kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelusta on lupa odottaa todella mielenkiintoista vääntöä. Ottelusta on myös tulossa valmentajavelhojen välinen kaksinkamppailu Jon Cooperin ja Mike Babcockin välillä.

Toronton pelissä on ollut William Nylanderin paalun jälkeen epätasaisuutta, joka näkyy myös ketjuruletissa, kun Babcock on sovitellut ruotsalaistähteään niin ykkös- kuin kolmoskenttään.

Tampa Bay sen sijaan on tällä hetkellä tulikuuma joukkue, joka pitää Amalie areenalla vastustajia pilkkanaan. Joukkue on voittanut neljä edellistä kotiotteluaan ja kymmenestä edellisestä kotiottelusta, on vierasjoukkue onnistunut viemään täyden pistepotin vain kaksi kertaa.

Bookkerit ovatkin jo reagoineet runsaisiin maalimääriin, joka on aivan oleellista, kun vastakkain ovat tehojen valossa liigan maalirikkaimmat joukkueet. Tampa on ollut viikon verran kotona, millä on iso vaikutus niin fyysiseen kuin henkiseen rasitukseen. Cooper on saanut hieroa kaikessa rauhassa peliään, kun Babcock viettää aikaansa kiertueella, miettien ketjukoostumuksiaan.

Toinen merkittävä tekijä ottelussa on peluutus, mitä Cooper osaa hyödyntää viimeistä vaihto-oikeutta käyttäen, kun tarvitsee pimentää pelintekijät John Tavares sekä Auston Matthews.

Tampan kokonaisvaltainen pelaaminen, tasaisuus, hyökkäyspelaamisen tehokkuus ja laajuus sekä erikoistilannepelaaminen kääntävät vaakakuppia kotijoukkueen suuntaan. Tampa ei ylitöitä Amalie areenalla tee, joten voittoa haetaan varsinaisella peliajalla.