SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tampa Bay Lightning – Nashville Predators: Kärkijoukkueiden kohtaaminen
  • Johannes
    Romu

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators: Kärkijoukkueiden kohtaaminen

julkaistu: 01.11.2018 09:12

Ensi yönä pelataan todellinen herkkupala, kun läntisen konferenssin kärkijoukkue Nashville Predators saapuu haastamaan idän kärkijoukkueen Tampa Bay Lightningin Amalie Areenalle.

Kotijoukkue Tampa Bay Lightning on voittanut neljä edellistä kotiotteluaan. Salamapaidat ovat hävinneet kauden 11 ottelusta ainoastaan kaksi ottelua varsinaisella peliajalla. Joukkueen hyvän vireen alle jäi edellisessä ottelussa New Jersey Devils maalein 8-3. Runsasmaalisen ottelun alkutahdit löi puolustaja Braydon Coburn, joka painoi salamapaitojen kaksi ensimmäistä häkkiä. Devils –ottelun ehdoton kapallimestari oli kuitenkin kakkoskentän sentteri Brayden Point (1+4) viidellä tehopisteellään. Joukkueen vahvuudesta ovat poissa puolustaja Victor Hedman ja hyökkääjä Ondrej Palat. Maalinsuulla aloittanee Andrei Vasilevski.

Nashville Predatorsilla on alla kahden kotipelin sarja. Joukkue hävisi ensimmäisen ottelun Edmonton Oilersille maalein 3-5, mutta käänsi kurssinsa toisessa ottelussa Vegas Golden Knightsin kustannuksella maalein 4-1. Predsit ovat voittaneet kauden 12 ottelusta kahdeksan ottelua varsinaisella peliajalla, eikä joukkue ole hävinnyt viidestä vierasottelusta kertaakaan. Joukkueen vahvuudesta ovat poissa puolustaja Dan Hamhuis ja pelikieltoa kärsivä Austin Watson (hyökkääjä). Pekka Rinne on ollut joukkueen mukana harjoituksissa ja mies saattaa hyvinkin luistella maalinsuulle Tampaa vastaan. Rinteen pelikunto ratkeaa lähempänä ottelua.

Kotijoukkue Tampa Bay Lightning lähtee otteluun suosikkina, johon on helppo tarttua. Vaikka Nashville ei ole hävinnyt kertaakaan vielä vieraskaukalossa, on se ollut idän pelinopeiden joukkueiden kanssa aina ongelmissa. Salamapaitojen ylivoimapelaaminen on myös todella tehokasta, alivoimapelaamisesta puhumattakaan. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kaksi kertaa, jotka Tampa vei nimiinsä selvin numeroin. Tosin joukkueiden rosterit elivät tuttuun tyyliin, mutta Tampan peli-identiteetti pysyi samana. Kotikerroin näyttää nousevan koko ajan ja siihen tartumme.