SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tähtikokoonpano epäonnistui raa’asti ESL Pro Leaguessa – Mistä se johtuu?
  • Juuso
    Syngelmä

Tähtikokoonpano epäonnistui raa’asti ESL Pro Leaguessa – Mistä se johtuu?

julkaistu: 24.09.2023 18:30

Kolmesta major-voittajasta (Abay “HObbit” Khassenov, Denis “electroNic” Sharipov, Ilya “Perfecto” Zalutskiy) ja kahden edellisvuoden TOP5-pelaajasta (Sergey “Ax1Le” Rykhtorov, Dmitri “sh1ro” Sokolov) koostuva Cloud9 oli monen ammattilaispelaajankin mielestä pelottavin ja vahvin kokoonpano CS:GO:n historiassa.

Tähtikokoonpano petti kuitenkin jälleen odotukset, kun joukkue putosi yllättäen jatkosta ESL Proliigan 18. kauden D-lohkossa. Cloud9 voitti avausottelunsa Eternal Firea vastaan puhtaasti 2–0, mutta koki sen jälkeen shokkitappion Complexitya vastaan.

Alemmassa kaaviossa Liquid pudotti Cloud9:n “Last Chance” -kaavioon karttavoitoin 2–1, jossa Eternal Fire oli eilen parempi revanssiottelussa suoraan 2–0.

Johtajan puute näkyy

electroNic pystyi Natus Vinceren pelinsisäisenä johtajana luottamaan mestarivalmentaja Andri “B1ad3” Gorodenskiyn vahvaan tukeen. Cloud9:ssa electroNicin hyökkäyspuolen taktiikat ovat suoraan sanottuna surkeita ja sieluttomia.

Sharipovin olisi hyvä tajuta jo tässä vaiheessa, että hän heittää kykynsä maailmanluokan pelaajana hukkaan halutessaan maailman parhaaksi IGL:ksi. Natus Vinceren kanssa electroNic pelasi keskimäärin 1.15 ratingilla, johon on laskettu mukaan hänen aikansa joukkueen pelinsisäisenä johtajana.

Cloud9:n kanssa hän on pelannut keskiarvoltaan 1.02 ratingilla, joten pudotus on selvä entisen joukkueen aikoihin. Venäjänkielisestä joukkueesta löytyy kuitenkin peräti kaksi potentiaalista ehdokasta Cloud9:n uudeksi kapteeniksi, mikäli budjetti antaa myötä.

Aleksei “NickelBack” Trofimov johti toukokuusta 2021 marraskuuhun 2022 Entropiqin joukkuetta. Nykyisin hänen joukkuetoverinsa 1WIN:in kokoonpanossa on entinen Natus Vinceren kapteeni Kirill “Boombl4” Mikhailov.

Mikäli sopeutumisongelmista uusiin rooleihinsa kärsivä HObbit vaihdettaisiin toiseen näistä kahdesta IGL:stä, olisivat Cloud9:n tulokset hetkessä parempia.

Yksilötason romahtaminen

Cloud9:n pelaajista ainoastaan Perfecto on pystynyt nostamaan yksilötasoaan liityttyään uuteen joukkueeseensa (1.02 –> 1.07). HObbit on pudonnut yli 1.10 ratingista 0.98 ratingiin sen jälkeen, kun electroNic ja Perfecto liittyivät joukkueeseen.

1.20 ratingin tuntumassa pitkään pelannut Ax1Le putosi puolestaan 1.07 ratingiin. 1.20 ratingin yläpuolella viime vuodet pelannut joukkueen AWP-tähti sh1ro putosi puolestaan 1.17 ratingiin ja on tällä hetkellä joukkueensa ainoana vihreänä tilastoissa.

ESL Proliigan 18. kausi näytti HObbitin osalta pelottavalta, sillä 29-vuotias pelaaja suoriutui yksilötasolla huonommin LAN-turnauksessa kuin koskaan aiemmin urallaan.

Lähde: HLTV | Kuva: ESL