SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sidney Crosby
  • Toimitus

Tähdistöottelut olivat Metron juhlaa – Crosbysta MVP(!)

julkaistu: 27.01.2019 07:09

NHL:n tähdistöottelut pelattiin All Stars-viikonlopun toisena yönä. 2 x 10 minuutin ottelut 3vs3-rostereilla toivat paljon tilanteita, vauhdikkaita läpiajoja, upeita maaleja ja hauskanpitoa, mutta mahtui sekaan myös kasapäin huipputorjuntoja liigan eturivin veskareilta.

Tähdistöillan MVP:ksi valittiin Sidney Crosby, jonka illan saldoksi tuli muhkea 4+4=8 pistettä. Honda-merkkinen auto sai onnellisen uuden omistajansa.

Metropolitan divisioonan joukkue puolestaan voitti illan finaalin ja kuittasi voitostaan miljoonan taalan palkkioshekin.

Keskinen divisioona – Tyynenmeren divisioona 10-4

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat lännen joukkueista Paul Mauricen ja Bill Petersin valmentamat Keskisen ja Tyynenmeren divisioonan joukkueet.

Keskisen divisioonan ja Coloradon sentterin Nathan MacKinnonin loukattua aiemmin jalkansa mies joutui jättämään eilisen taitokisan lisäksi luonnollisesti tämänpäiväiset pelit myös väliin. Niinpä liigan alkukauden kovinta ketjua ei nähty kokonaisuudessaan askissa.

Keskisen ykkösvitjassa pelasi kuitenkin Avalanche-kaksikko Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog, jotka saivat sentterikseen Bluesin Ryan O’Reillyn. Toisaalta tuo oli luonnollinen valinta, olihan O’Reilly kymmenen vuotta sitten juuri Coloradon varaus.

Rantanen ja Landeskog iskivät kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestä Keskisen divisioonan joukkueelle maalit mieheen ja näyttivät mitä tuleman piti. Avalanchen ruotsalaiskapteeni nakutti lopulta hattutempun (3+1) ja Rantanen saalisti myös mukavat tehot (2+1) joukkueen piestessä Tyynenmeren divisioonan joukkueen peräti 10-4.

Keskisen kakkosvitja Blake Wheeler (0+3), Patrick Kane (2+1) ja Roman Josi (1+3) iski yhteensä kymmenen pistettä.

Ensimmäisen erän joukkueen maalinsuulla torjunut Pekka Rinne piti numerot siedettävinä ja joukkue lähti tauolle 7-1 -johdossa. Toiseen erään Peksin tilalle luistellut Devan Dubnyk ei ollut juuri Pekkaa pahempi, mutta Keskisen divisioonan löysätessä lopussa pelin ollessa jo ratkennut, pääsi Tyynenmeren joukkue kaunistelemaan numeroita Sharks-ketjun Erik Karlsson, Joe Pavelski ja Brent Burns toimesta. Pressissä oli hauskaa tappiosta huolimatta.

 

Atlantin divisioona – Metropolitan divisioona 4-7

Joe Cooperin ja Todd Reirdenin luotsaamien Itäisen konferenssin joukkueiden kohtaaminen oli huomattavasti tasaisempi keitos mitä tähdistöillan avannut lännen ottelu.

Vaikka Crosby ja Seth Jones iskivätkin alle kahdessa minuutissa Metron kahden maalin johtoon, pitivät molempien joukkueiden veskarit lukemat siedettävinä, vaikka läpiajoja oli tässäkin ottelussa kaikkien kolmen pelin tapaan tänään enemmän kuin laki määrää.

Andrei Vasilevskiy ja Henrik Lundqvist aloittivat maalisuilla ja toiseen erään tilalle loikkasivat Jimmy Howard ja Braden Holtby. Jäällä veskarien väliset voimasuhteet eivät olleet niin dramaattisesti kallellaan Metron suuntaan kuin äkkiseltään olisi voinut luulla. Hampaat irvessä ja suut vaahdossa ei kuitenkaan tänään pelattu.

Illan MVP:ksi valittu Crosby pelasi yhdessä seurakaveri Kris Letangin sekä NY Islandersin Mathew Barzalin kanssa ja kolmikko oli eittämättä illan taitavin ja tehokkain kokonaisuus.

Kieltämättä oli hienoa nähdä myös Atlantin joukkueessa Steven Stamkosin ja John Tavaresin pelaaminen yhdessä, ketjun kolmantena lenkkinä oli Florida-pakki Keith Yandle.

Tampa-luotsi Cooper oli siis ovelasti syystä tai toisesta istuttanut Stamkosin eri ketjuun pistepörssiä johtavan Nikita Kucherovin kanssa, jonka aisaparina oli tänään Leafsin Auston Matthews. Kaksikon kemiat eivät kolahtaneet yhteen ja molemmat jäivät pinnoitta.

Sebastian Aho pelasi puolestaan Metrossa Clauden Giroux‘n ja John Carlsonin kanssa ja hyvin pelasikin. Aho onnistui raapimaan molemmissa peleissä maalit ja syöttöpisteet, joten All Stars-pelien keltanokalle ilta oli varsin onnistunut.

 

Keskinen divisioona – Metropolitan divisioona 5-10

Finaali ratkesi jo avauserässä, kun Metro karkasi viiden maalin johtoon Crosbyn ketjusta jokaisen kiekkoniilon polttaessa vuorollaan punalamppua,

Joukkue heräsi koomasta toisen erän alussa, kun Colorado-kaksikko Landeskog ja Rantanen herättivät taas avausottelun tapaan joukkueensa tähän päivään. Rantasella oli muutenkin hyvä iltapuhde, sillä myös tästä pelistä laiturin plakkariin tarttui kaksi nyyttiä.

Miro Heiskanen pääsi pelaamaan Jets-kaksikon Mark Scheifelen ja Wheelerin vierellä, ja mikäs siinä olikaan pelatessa. Dallasin keltanokka jakoi välillä mainioita avauksia eikä nuorukaisen tarvitse todellakaan hävetä kokeneimpien tähtien rinnalla suoritustaan.