SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Taalaliigassa maalikarnevaalien yö – suomalaisille kolme voittomaalia!
  • Toimitus

Taalaliigassa maalikarnevaalien yö – suomalaisille kolme voittomaalia!

julkaistu: 16.11.2018 08:23

Viidessä edellisessä ottelussaan pisteitä saalistanut Columbus Bluejackets lähti kotiotteluunsa Florida Panthersia vastaan ilman sairastuneita veskaria Sergei Bobrovskya, ykkösvitjan laituria Artemi Panarinia sekä nelossentteriä Riley Nashia.

Juutti Oliver Björkstrand korvasi Panarinin ykkösessä ja Pierre-Luc Dupuisin johtaman nelosen toiseen laitaan Joe Tortorella istutti Cleveland Monstersin Zac Dalpen. Bobrovskyn poissaololla ei ollut käytännön merkitystä, sillä Joonas Korpisalo olisi ollut muutenkin torjuntavuorossa.

Sinitakeissa oli kuitenkin orastavaa pöpöä liikkeellä. Sen verran varovasti isännät avauserän pelasivat ja Florida karkasi kahden maalin johtoon Nick Bjugstadin ja Aaron Ekbladin osumilla. Jälkimmäinen oli ylivoimamaali.

Bjugstad ohjasi Michael Mathesonin siniseltä lähteneen vedon maalin edestä sisään. Ekblad iski puolestaan maalin kulmalta Mike Hoffmanin passin Korpisalon taakse Mathesonin saatua myös syöttöpinnan osumaan.

Hoffman rikkoi syötöllään seuraennätyksen ohittaen Pavel Buren tehtyään pisteen 14:ssä peräkkäisessä ottelussa.

Toiseen erään luisteli Tortorellan salaisella reseptillä valmistettua käärmekeittoa tauolla hörppinyt Columbus.

Kauden toisen alivoimaosumansa namutellut Cam Atkinson toi ensin isännät tasoihin livahdettuaan Floridan ykkösylivoimalta karkuun maalintekoon.

Reilu kolme minuuttia myöhemmin asialla oli Brandon Dubinsky, joka kirmaa Alexander Wennbergin kanssa ylivoimahyökkäykseen eikä Keith Yandle Floridan ainoana pakkina voinut yhtään mitään. Roberto Luongo maalissa oli myös vailla mahdollisuuksia.

Seuraavaksi Sinitakeilta karkasi läpiajoon Anthony Duclair, jonka vedon Luongo räki suoraan perässä luistelleelle Dupuisille, jolla oli helppo työ laittaa lätty uuniin ja Columbus vei momentumin viidessä minuutissa ja 48 sekunnissa kolmella nyytillään ja Nationwide Arena hornankattila kiehui!

Atkinsonin jäähyn aikana Florida nousi vielä tasoihin Yandlen maalilla, mutta ohi se ei enää koskaan päässyt. Siitä piti illan kolmella tähdellä palkittu Korpisalo muutamilla Game Savereillaan!

Luongosta ei supermieheksi tällä kertaa ollut. Markus Hännikäinen iski aivan maalin edestä kauden avausmaalinsa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Dalpe sai osumaan ensimmäisen pisteensä Columbuksen paidassa.

Vieraiden luotsi Bob Boughner kihisi tuon jälkeen kiukusta ja yritti epätoivoisesti saada haavoitettuja Kissojaan nousemaan taisteluun vielä kolmen maalin takaa. Piiskuri otti veteraanin hyvissä ajoin maalinsuulta, mutta Boone Jenner kiitti ja kaunisteli loppulukemat 7-3:een.

Barclays Centerissä kohtasivat kauden ensimmäisessä Ison omenan derbyssä NY Islanders ja NY Rangers. Paikalliskilpailija ei ollut koskaan isäntiä tässä hallissa voittanut ja historia toisti itseään tälläkin kertaa.

Anthony Beauvillierista tuli Brooklynin sankari 21-vuotiaan laiturin tulitettua uransa ensimmäisen hatullisen ja mikäs oli sen mukavampaa kuin iskeä se arkkivihollisen verkkoon! Laituri läpsytteli hattunsa ohella yhden syöttöpisteen.

Molemmat saarelaisten suomalaiset pääsivät myös pisteiden makuun. Valtteri Filppula rohmusi uransa 300.nnen, 301.nnen ja 302.nnen syöttöpisteensä.

Tuorein niistä tuli Leo Komarovin ampumaan voittomaaliin, joka olikin sitäkin komeampi neronleimaus. Komarov syötti lisäksi yhden osuman. Näinollen Filppulan johtama kolmosvitja iski kaikkiaan yhdeksän pistettä (4+5).

Tusinan maalin illassa NY Islanders oli lopulta parempi maalein 7-5 ja se on voittanut kaikki seitsemän otteluaan Metropolitan divisioonan joukkueita vastaan. Viimeisen osuman tyylitteli nätisti tyhjiin Cal Clutterbuck.

PPG Paints Arenalla ilman Sidney Crosbya pelannut Pittsburgh sai vastaansa idän ja Atlantin divisioonan kärkijoukkueen Tampa Bayn.

Pingviinien avauserässä hankkima kahden maalin johto kuivui kokoon yhdessä minuutissa ja 31 sekunnissa, kun Brayden Point iski hattutempun Matt Murrayn selän taakse. Ottelun kaikki maalit tehtiin ylivoimalla. Voittomaalin viimeisteli Yanni Gourde.

Muut suomalaisten maalit:

Yön tulokset:

Columbus – Florida 7-3 (C: Hännikäinen 1+0, Nutivaara 0+1, Korpisalo 37/40 torjuntaa)

NY Islanders – NY Rangers 7-5 (NYI: Filppula 0+3, Komarov 1+1)

Philadelphia – New Jersey 0-3

Pittsburgh – Tampa Bay 3-4

Ottawa – Detroit 2-1

Minnesota – Vancouver 6-2 (M: Koivu 1+2, Mi.Granlund 0+1; V: Ma.Granlund 1+0)

Arizona – Nashville 2-1 (N: Rinne 21/23 torjuntaa)

Calgary – Montreal 2-3 (M: Lehkonen 1+0, Kotkaniemi)

San Jose – Toronto 3-5 (T: Kapanen 2+0)