SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Tää turnaus on vuoden tärkein juttu meille” – OttoNd ja Banjo Pelaajatcomin haastattelussa
  • Toimitus

“Tää turnaus on vuoden tärkein juttu meille” – OttoNd ja Banjo Pelaajatcomin haastattelussa

julkaistu: 02.12.2023 17:00

Suomalainen Counter-Strike-joukkue HAVU on tehnyt mielettömän tempun Elisa Masters Espoo 2023 -huipputurnauksessa. Tällä hetkellä maailmanlistalta sijalta #127 löytyvä suomalainen kokoonpano nousi voitoilla ENCE:stä (maailman ranking #4) ja GamerLegionista (maailman ranking #12) suoraan välieriin.

Jussi “Airax” Airaksisen johtama kokoonpano nousee kotiyleisön eteen tänään kello 19:00 välieräottelussa brasialialaista Furiaa vastaan.

Pelaajatcom haastatteli kahta HAVU:n pelaajaa, Otto “ottoNd” Sihvoa ja Matias “Banjo” Kivistöä, turnauksen alla.

Haastattelu

HAVUssa on tapahtunut paljon muutoksia tänä vuonna niin pelaaja- kuin organisaatiotasolla. Toimitusjohtaja Lasse Salminen on on peräänkuuluttanut ja korostanut avoimuutta esimerkiksi Youtube-videoillaan. Onko avoimuuden korostaminen näkynyt joukkueessa miten?

OttoNd: Me ollaan keskitytty siihen, että puhutaan asioista enemmän, millon on hyvä fiilis ja mitä voisi tehdä, jotta asiat olisivat paremmin. Meillä on Lassen kanssa parin viikon välein palaveri, jossa puhutaan siitä miten on mennyt. Ehkä tällaisia lisiä tullut.

Banjo: Joo, fiilispalavereita on ollut aika paljon, missä kaikki saa sanoa mielipiteensä asioihin ja missä käydään kuulumisia läpi.

Mikä on HAVUn kokoonpano kunto tällä hetkellä? 

Banjo: Kun Counter-Strike 2 tuli, niin siinä taisi olla meillä aika paljon turnauksia, joita pelattiin, niin ehdittiin präkätä aika vähän, ei oltu esimerkiksi katsottu uudistuneisiin karttoihin mitään. Sen takia ne turnaukset meni osittain huonosti. Nyt kun ollaan täällä ja ollaan saatu enemmän präkkiä, niin ollaan ehditty katsoa kaikkiin karttoihin juttuja, ja tiedetään mitä tehdään.

OttoNd: Me otettiin Powerparkin jälkeen tavoitteeksi, että keskitytään tähän Elisa Espoo Masters -turnaukseen. Päätettiin olla pelaamatta liikaa netticuppeja, että saadaan kunnon harjoittelu ja valmistautuminen tähän. Tää turnaus on vuoden tärkein juttu meille.

Mikä teidän tavoite on Elisa Masters Espoo -turnauksessa?

Banjo: Bo1:ssä voi tapahtua periaatteessa mitä vaan. Siinä voi yllättää hyvin. Me nyt ollaan tän turnauksen underdog-tiimi, meillä ei ole siten hirveesti odotuksia, mutta tavotteena on voittaa yks peli lohkoissa, jotta päästäisiin lavalle pelaamaan.

Lue lisää: HAVUJA! – Suomalaisjoukkue jo päivän toiseen yllätysvoittoon huipputurnauksessa!

Olet ottoNd yksi Suomen kansainvälisesti kokeneimpia ja menestyneimpiä aktiivisia pelaajia. Koetko siitä minkälaisia paineita?

OttoNd: En koe paineita. Mulla on sellanen fiilis, että mä ymmärrän peliä paljon paremmin nyt kuin aikaisemmin, ja että olen parempi pelaaja. Ehkä välillä voi olla silleesti, että laitan vähän liian korkeat odotukset itselleni ja sitten petyn, mutta mä oon tullut paremmaksi siinäkin, etten laita liian korkeita odotuksia itselleni, et se on ihan fine, et jos ei aina lähde täydellisesti.

Ootko suomen paras bossi tällä hetkellä?

OttoNd: Joo.

Onko Counter-Strike 2 -julkaisu vaikuttanut teihin pelaajina miten?

OttoNd: Ihan alussa AWP tuntu ihan järkyttävän huonolta. Jotenki se fiilis oli niin paljon huonompi kuin aikasemmin. Mutta musta tuntuu, että noiden päivitysten jälkeen se on menny parempaan suunta,  ja nyt on tullu taas ote pelaamiseen ajan kanssa. On vaikeampi saada sitä awikkaa käteen, kun kierroksia on vähemmän.

Banjo: Kyllähän se on täysin eri peli kuin CS:GO. On siinä pitäny tehdä duunia, että saa tasoa ylöspäin ja sinne, mikä se oli CS:GO:ssa. Kaikki karttojen uudet naatti-lineupit, sprayt ja muut jutut pitää opetella uudestaan. Alussa kaikki tuntui aika huonolta. Oli silleen vähän koetuksella pelaaminen, kun tuntu niin hirveältä pelata. Päivitysten myötä se on alkanut koko ajan tuntumaan paremmalta.

Olette molemmat pelanneet kansainvälisissä joukkueissa, minkälaisia eroja huomaatte siellä verrattuna suomalaiskokoonpanoihin?

Banjo: Onhan siinä aika paljon eroja. Kansainvälisissä joukkueissa on erilainen se ilmpaiiri ehkä. Siellä on tosi paljon hypee ja sellasta, mitä suomalaisista joukkueista ehkä puuttuu. Sitten tietenkin pelaajavalikoima on paljon isompi. Jos tarvii uuden pelaajan, niin sitten on paljon enemmän mistä valita. Suomessa on aika huono tilanne siinä, että ei ole oikein pelaajia, joita voisi korvata helposti.

OttoNd: Kommunikaatio ja kulttuuri. Sä et voi tietää suuttuuko joku joistain asioista vai ei ja miten se on tottunu toimii muiden ihmisten kanssa, mikä on normaalia hänelle ja mikä taas vaikka suomalaiselle. Kyllä se että pääsee puhumaan suomeksi helpottaa. Pystyy paljon eri tilanteissa vaikuttamaan enemmän, kun kaveri tietää heti, mitä tarkoittaa.

Miten Banjo sinut muuten löydettiin alunperin Fnaitc Risingiin?

Banjo: En ole ihan varma miten se meni. Mulle toi agentti laittoi viestiä, että musta oltaisiin kiinnostuttu, kun ne tekee pelaajavaihdosta. Kävin testeissä ja samana päivänä ne halusi lisätä mut niiden joukkueeseen. Se tapahtu aika nopeesti.

Näkisittekö pelaavanne vielä joskus kansainvälisessä joukkueessa?

Banjo: Joo. Mulle jäi ihan hyvä fiilis, vaikka se oli ainoa kv-joukkue, jossa olen pelannut.

Otto: Jos sellanen mahis tulee, niin kyllä.

HAVUn Instagramissa julkaistuissa pelaajaesittelyissä Otto mainitsit lempikartaksesi Ancientin, Banjo puolestaan inhokikseen Infernon. Nyt saa perustella.

OttoNd: Ancient tuntuu hyvältä. Sitä on pelattu paljon, ja se on menny usein tosi hyvin.

Banjo: Inferno on tosi semmonen gambleen painottuva kartta. Jos joukkue menee toiselle saitille kuin missä toinen on, niin aina säästetään. Se on ainoa kartta, missä säästöä tapahtuu tosi paljon. Sit kans se, että siinä kartassa ei ole hirveästi tilaa. Etenkin CS2:ssa ei pääse niin paljoa liikkumaan, kun voi sieltä ct-basesta heittää savua banaaniin. Joutuu vaan venaileen paljon.

OttoNd ja Banjo nähdään muun HAVUn joukkueen kanssa tänään kello 19:00 alkaen kamppailemassa finaalipaikasta Elisa Master Espoo 2023 -turnauksessa. Vastaan asettuu brasilialaisjoukkue Furia.

Kuva: Elisa Esports, Janne Maljanen