SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sveitsi U20 – Venäjä U20: Iso ruumis kuolemanottelussa?
  • Toimitus

Sveitsi U20 – Venäjä U20: Iso ruumis kuolemanottelussa?

julkaistu: 02.01.2020 07:23

A-lohkon kakkonen Sveitsi kohtaa B-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen Venäjän Nuorten MM-kisojen puolivälieräottelussa Tshekin Trinecissä.

Thierry Paterlinin luotsaamat käkikellomaan pojat ovat pelanneet odotetun ennakkoluulottomasti, eikä näiden kekkereiden mustan hevosen selviytymistä puolivälierävaiheeseen voi pitää edes yllätyksenä.

Jo vuosi takaperin Sveitsi ylsi mitalipeleihin kaataen ensin kuolemanottelussa Juniorkronornan 2-0, kärsien tuon jälkeen välierässä Pikkuleijonille selvän 1-6 tappion. Pronssipelissä se hävisi sitten juuri venäläisille (2-5).

Vuosi sitten sveitsiläisiä piti kriittisillä hetkellä pystyssä Zug-veskari Luca Hollenstein. Silloin viidessä pelissä Hollenstein torjui 2.43 (90.83%) maalin keskiarvolla. Näissä karkeloissa 19-vuotias nuorimies on ollut kolmessa pelissä ruosteessa, sillä koppi on tarttunut 3.62 (86.15%) keskiarvolla.

Alkulohkon päätöspelissä Pikkuleijonat 5-2 voittanut Sveitsi seisotti maalillaan jo toistamiseen tässä turnauksessa Servetten Stephane Charlinia, joka on ollut erinomaisessa tikissä (1.98, 93.75%) ja poimi meikäläisiä vastaan 36/38 koppia.

Paterlinin suojatit tekivät alkulohkossa Suomen tavoin 19 osumaa neljässä pelissä, mikä on kolme uunia enemmän mitä Venäjä teki omassa lohkossaan. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin samaan hengenvetoon todettava, että Ostravan lohko oli huomattavasti kovempitasoisempi mitä Trinecin vastaava.

Venäjän tähtihetki on ollut näissä kisoissa toistaiseksi Kanadan nöyryyttäminen 6-0. Tuota voittoa hykerrellessä Valeri Braginin suojatit jäivät jenkkien jalkoihin 1-3 vuorokautta myöhemmin. Muissa alkulohkon peleissään Venäjä hävisi kisaisännille 3-4 ja kaatoi sakut 6-1.

SKA-laituri Kirill Marchenko (2+3) saalisti sakuja vastaan viisi pistettä, mutta ei saanut muissa kolmessa pelissä kuin yhden maalisyötön aikaiseksi. Silti nuorukainen nousi sakun pelinsä Pietarin kalansaaliin ansiosta venäläisten tehokkaimmaksi pelaajaksi toistaiseksi näissä kisoissa.

Venäläisten tähän asti parhaimmassa ottelussa Kanadaa vastaan joukkueen tehokkain kokonaisuus oli Alexander Khovanovin (1+1) johtama kenttä, missä joukkueensa kapteeni Lokomotiv-laituri Grigori Denisenko (1+1) ja Yegor Sokolov tulittivat jokainen maalit mieheen. Jenkkejä vastaan ketju tuijotteli kuitenkin kiikareita, kuten lähes koko Braginin miehistö TsSKA-pakki Alexander Romanovin piiskan sivallusta lukuunottamatta.

Venäläisten peleissä ottelutulosten ulkopuoliset asiat ovat varastaneet kuitenkin päähuomion. Tshekkiä vastaan punakone taklasi isäntien ykköspyssyn Jakub Laukon jo avausvaihdossa ulos kisoista. Kanukeilta loukkasi puolestaan ensi kesän potentiaalinen ykkösdrafti Alexis Lafreniere itsensä. Jenkkien tehokone Shane Pinto sai puolestaan maistaa Devilsin ykkösvarauksen Daniil Misyulin kyynärpäitä.

Kun vielä kanukkien kapteeni Barrett Haytonin aivopieru olla ottamatta kypärää päästään Venäjän kansallislaulun aikana oli johtaa lähes kolmanteen maailmansotaan, lienee ainakin selvää, ettei venäläisten peleistä ole taatusti väriä puuttunut.

Venäläisten heikoimmat lenkit taitavat seisoa joukkueen maalinsuulla, kumman veskarinsa Bragin nyt sitten sattuu maalille seisottamaankin. Vaikka sekä SKA:n Yaroslav Askarov että Barsin Amir Miftakhov ovatkin hyvinä päivinään kelpo veskareita, mustia hetkiäkin tulee, kuten nämä kisat ovat jo varsin hyvin osoittaneet ja molemmat on vaihdettu kertaalleen kesken pelin maalinsuulta tappiopeleissä Tshekkiä ja jenkkejä vastaan.

Jos se ei haise sietokyvyn puutteesta kestää kovia paineita, niin mistä sitten? Ja tuo taas ei voi olla heijastumatta kenttäpelaajien otteisiinkaan.

Ottelussa tehdään alle 5.5 maalia (60 min) @2.75 Unibet

» pelaa kohdetta unibetilla

Käkikellomaan nuoret kykenevät iskemään kuolemanottelussa kyllä vastustajansa epäkohtiin veren haistaessaan, kun pelataan vain ja ainoastaan voitosta. Kaikki paineet ovat Venäjällä ja betsattavin kerroin löytyy puolestaan Sveitsiltä.