SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suurimmat pelit tuottavat miljonäärejä – Tunnetko e-urheilun tulokuninkaat?
  • Saara
    R

Suurimmat pelit tuottavat miljonäärejä – Tunnetko e-urheilun tulokuninkaat?

julkaistu: 09.10.2023 06:00

E-urheilu on mullistanut videopeliskenen tehden kilpaa pelaamisesta globaalin kulttuuri-ilmiön. Underground-touhuna aloittanut e-urheilu on tänä päivänä on erittäin tuottoisa ala, ja huippupelaajat ansaitsevat massiivisia summia erikoistaitojensa, omistautumisensa ja sitkeän työnsä ansiosta. Turnaukset ovat nykyään jopa viikkojen mittaisia spektaakkeleita, katsojia on miljoonia ympäri maailmaa, ja samassa suhteessa ovat kasvaneet myös palkintopotit.

Suosion myötä alalle virtaavat sijoitukset ovat mahdollistaneet merkittävät palkintorahat ja tuottoisat sponsorisopimukset. Intohimoisten pelaajien ja omistautuneiden organisaatioiden yhteistoiminta on tuottanut pelaaja-supertähtien ammattikunnan, joka lyö taidoillaan rahoiksi. Tässä ovat viiden suurimman kilpapelin tienestikuninkaat palkinnoista nettoamine tuloineen.

 

Kuva: The International

Johan “N0tail” Sundstein (Dota 2) – 7,2 miljoonaa dollaria

Tanskan Färsaarilta ponnistava N0tail aloitti kuin kuka tahansa MOBA-harrastaja, mutta päätyi lopulta kilpapeluun historian eniten ansaitsevaksi pelaajaksi. Hän niitti mainetta Fnaticin Heroes of Newerth -joukkueessa ennen siirtymistään organisaation Dota 2 -osastolle. Hänen kapteenina ollessaan OG-joukkue teki historiaa voittaen The Internationalin kahdesti.

 

Kuva: Faze Clan

Kyle “Bugha” Giersdorf (Fortnite) – 3,6 miljoonaa dollaria

Bugha voitti Fortnite World Cupin vuonna 2019 ansaiten kolmen miljoonan dollarin pääpalkinnon vain 20 vuoden iässä. Saavutus oli kansainvälinen uutinen, joka osaltaan vakiinnutti e-urheilun paikkaa valtavirtamediassa. Tällä hetkellä amerikkalainen edustaa Dignitas-tiimiä ja menestyy Fortnite Champion Series -tapahtumissa.

 

Kuva: Stephanie Lindgren / ESL Gaming / ESPAT

Peter “dupreeh” Rasmussen (CS:GO) – 2,2 miljoonaa dollaria

N0tailin maanmies tunnetaan taituruudestaan kilpailullisessa Counter-Strike: Global Offensivessa. Kolmekymppinen veteraani on pelin historian menestynein pelaaja, joka on osallistunut kaikille 20:lle Majoreille vieden voiton viisi kertaa. Dupreehin suurin menestys kertyi Astraliksessa, joka on edelleen ainoa Counter-Strike-joukkue, joka on voittanut kolme peräkkäistä Majoria.

 

Kuva: Robert Paul / Activision Blizzard

Ian “C6” Porter (Call of Duty) – 1,4 miljoonaa dollaria

C6 (tunnetaan myös Crimsixinä) edusti aikoinaan Optic Gamingiä ja Complexityä Call of Dutyssa. Nykyään eläköitynyt jenkki on Faze Clanin sisällöntuottaja, mutta uransa huipulla hän oli tärkeä osa tiiminsä Call of Duty League Championship -voittoa vuonna 2020. CoDin muihin verrattuna pienet palkintopotit tekevät hänen seitsennumeroisesta rahapotistaan entistä vaikuttavamman.

 

Kuva: Lee Aiksoon / Riot Games

Lee “Faker” Sang-hyeok (League of Legends) – 1,4 miljoonaa dollaria

Eteläkorealainen Faker on menestyneimpiä League of Legends -pelaajia ja kiistatta kaikkien aikojen suurin e-urheilija. Poikkeuksellinen pelillinen tietotaito on vienyt keskikaistan ihmeen pitkälle. Faker ja hänen tiiminsä T1 ovat melkeinpä synonyymit. Joukkueen voittoputki Korean League of Legends Champions -turnauksissa on lyömätön. Ja menestys jatkuu.

Sijoittajien ansiosta suurtapahtumissa liikkuu isoja rahoja, ja varsinkin nuorison kiinnostus innostaa yrityksiä rahakkaisiin sponsorisopimuksiin. Suoratoistoalustojen suosio on tuonut pelaajille vielä lisää mahdollisuuksia vaurastua. Twitchissä ja Youtubessa huippupelaajat voivat kasvattaa omaa fanikuntaansa striimien, vastavuoroisuuden ja asiantuntemuksensa kautta. Mainostulojen, tilausten, sponsoreiden ja lahjoitusten lisäksi jotkut pelaajat ovat ryhtyneet jopa myymään oheistuotteita; heistä on tullut kokonaisia brändejä.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: katemangostar / Freepik / Lee Aiksoon / Riot Games / Faze Clan