SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Superjoukkue vaikeuksissa – hävisi ESL Proliigassa selkeälle altavastaajalle
  • Juuso
    Syngelmä

Superjoukkue vaikeuksissa – hävisi ESL Proliigassa selkeälle altavastaajalle

julkaistu: 22.09.2023 15:08

Cloud9 on paperilla kivenkovan joukkue. Gambitin kanssa Krakovan majorit vuonna 2017 voittanut Abay “HObbit” Khassenov, Natus Vinceren kanssa Tukholman majorit syksyllä 2021 voittaneet Denis “electroNic” Sharipov sekä Ilya “Perfecto” Zalutskiy ja kahtena viime vuonna viiden parhaan pelaajan valitut Sergey “Ax1Le” Rykhtorov ja Dmitri “sh1ro” Sokolov.

Nimekäs joukkue, jonka piti nousta nopeasti kamppailemaan turnausvoitoista ja jopa dominoimaan Counter-Striken ammattilaisturnauksia. Joukkue aloitti syksyn huipputurnauksen, ESL Proliigan 18. kauden, voittamalla turkkilaisjoukkue Eternal Firen suoraan kahden kartan jälkeen 2–0.

Kaikki näytti hyvältä ennen seuraavaa ottelua. Asettuisihan vastaan maailmanrankingissa parikymmentä sijaa alempana oleva Complexity. Kaikkia odotuksia vastaan Cloud9:n superkokoonpano taipui suoraan kahden kartan jälkeen (13–16, 6–16).

Miksi tähtijoukkue epäonnistuu?

Siinä missä joukkueen AWP-tähti, sh1ro, pelasi molemmat kartat (Anubis ja Ancient) puolustuksessa joukkueensa parhaalla ratingilla (1.34), oli hän joukkueensa huonoin hyökkäyspuolella vain 0.55 ratingilla.

electroNicin yrittämät hyökkäystaktiikat erityisesti Cloud9:n valitsemassa Ancientissa olivat sieluttomia ja tuloksettomia. Joukkueen valmentaja Konstantin “groove” Pikiner kertoi HLTV:n haastattelussa aiemmin tällä viikolla, että joukkueella on ongelmia saada joukkueen lukuisien tähtipelaajien äänet tasapainoon keskenään.

Todennäköinen syy joukkueen yllätystappiolle, huonolle hyökkäyspelaamiselle ja sh1ron putoamiselle tilastoissa on se, että jokainen keskittyy liikaa oman visionsa kertomiseen sen sijaan, että electroNicille ja groovelle annettaisiin tilaa ja aikaa rakentaa joukkueen pelikirja uusiksi.

Cloud9 pelaa tänään iltaottelussa Liquidia vastaan ESL Proliigan 18. kauden D-lohkon alemman kaavion semifinaalissa. Ottelun voittaja etenee pelaamaan pudotuspelipaikasta joko Eternal Firea tai Virtus.prota vastaan. Häviäjä putoaa D-lohkon “Last Chance” -kaavioon.

Lähde: HLTV | Kuva: Adam Lakomy, ESL