SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Super Mario, CoD, Assassins Creed… – Tässä alkuvuoden TOP 10 myydyintä videopeliä
  • Sauli
    Rautiainen

Super Mario, CoD, Assassins Creed… – Tässä alkuvuoden TOP 10 myydyintä videopeliä

julkaistu: 18.04.2021 13:30

Yli vuoden kestäneet poikkeusolot ovat lisänneet ihmisten kotona viettämään aikaa huomattavasti. Yksi kotoilun lieveilmiöitä on videopelien pelaamisen lisääntyminen, joka näkyy myös myyntitilastoissa.

Tilastoja julkaiseva NPD listasi vuoden 2021 alkuvuoden kymmenen myydyintä peliä. Tilaston otoksena toimii vuoden alku aina maaliskuuhun asti.

Kuluvan vuoden myydyin videopeli tällä hetkellä on Call of Duty: Black Ops: Cold War. Activisionin viime marraskuussa julkaisema kylmään sotaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammunpeli keikkuu ykkösenä NPD:n listauksessa, johon on laskettu pelien fyysiset ja digitaaliset ostot.

Myös pelisarjan toiseksi uusin osa Call of Duty: Modern Warfare on yltänyt kymmenen kärkeen sijalle kahdeksan.

Nintendon Animal Crossing: New Horizons on pysytellyt koko poikkeusolovuoden myydyimpien pelien kärjessä.

 

Julkaisijoista parhaiten edustettuna on kuitenkin Nintendo, jonka tuotoksia luettelosta löytyy peräti neljä: heti toisena vasta helmikuussa julkaistu tasohyppely Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, kuudennelta ja seitsemänneltä sijalta Mario Kart 8: Deluxe ja Animal Crossing: New Horizons, sekä vielä kymppisijalta kuntoilupeli Ring Fit Adventure.

Jälkimmäistä erikoisohjaimineen ei luonnollisesti voi digitaalisena ostaa, mutta listauksessa on pantava merkille, ettei muissakaan Nintendo-peleissä ole laskettu digitaalisia ostoja mukaan.

Kolmatta sijaa hallitsee Sonyn julkaisema Playstation-peli Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Toiminnantäyteinen seikkailu julkaistiin samoihin aikoihin kuin ykkössijan COD-peli.

Neljäntenä on Ubisoftin viikinkihurjastelu Assassin’s Creed: Valhalla, ja seuraavana EA:n jalkapallopeli Madden NFL 21. Sijalla yhdeksän paikkaansa pitää japanilainen Persona 5: Strikers.

Kymmenen kärjen voi käydä tarkistamassa täältä.

Tuoreimmat uutiset: