SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suosittu striimaaja kertoo, miksi CS:GO on hauskempaa katseltavaa kuin Valorant
  • Saara
    R

Suosittu striimaaja kertoo, miksi CS:GO on hauskempaa katseltavaa kuin Valorant

julkaistu: 18.05.2022 13:42

Counter-Strike: Global Offensiven ja sen vastinparin Valorantin vertailu on suosittu harrastus. Yleensä väitellään siitä, kumpaa maailman suosituimmista FPS-peleistä on parempi pelata tai helpompi striimata, mutta huomionarvoista on myös se, kumpaa seuratessa saa vivahteikkaamman katselukokemuksen.

CS:GO sai paistatella FPS-genren lippulaivana, kunnes Valorant tuli parisen vuotta sitten kuvioihin. Nyttemmin tulokkaasta on kehittynyt kilpapeli, joka haastaa legendan suosion. Kumpi tempaa katsojan mukaansa paremmin?

Suosittu striimaaja ja CS-tubettaja WarOwl ilmaisi Twitterissä oman kantansa. Hänestä CS:GO on hauskempi peli katsella.

WarOwlin mukaan CS:GO on striimiystävällisempi peli, vaikka tiukat huijauksenestojärjestelmät tekevätkin suoratoistopalveluiden käytöstä joskus turhauttavaa.

Joidenkin pelaajien vaadittua tarkennusta WarOwlin vertailuun, striimaaja nosti tärkeimmäksi CS:GO:n eduksi sen tarjoamat räätälöintimahdollisuudet. Pelaajat voivat panostuksensa mukaan lisätä peliin erilaisia modeja, komentoja ja karttoja, jotka pitävät yleisön mielenkiintoa yllä. Rennompaa viihdettä kaipaavat voivat valita ei-kilpailullisen virallisen pelitilan.

Valorantissa on ainoastaan virallisia palvelimia, joten sisällöntuottajat eivät voi hyödyntää luovuuttaan. Counter-Striken puolella on vain heidän mielikuvituksensa rajoissa, kuinka tehokkaasti katsojakunta koukuttuu. Aina löytyy uutta jännää tsiigailtavaa.

CS:GO-legenda Michael “shroud” Grzesiek havainnollisti sympaattisella anekdootilla lempipelinsä vetovoimaa:

“Olen saanut mummoni katsomaan CS:GO:ta ja pääsemään siitä jyvälle. Katsojan vinkkelistä se on todella simppeli ymmärtää kertaheitolla.”

Vaikka Valorant on suhteellisen uusi peli, Riot tuskin tuo siihen vastaavia mukautusmahdollisuuksia. Silläkin on kuitenkin etunsa. Riot Gamesin FPS-pelissä on matala kynnys aloittaa niin pelaaminen kuin striimaaminen. Valorantin e-urheiluskene kasvaa koko ajan, mikä tekee siitä entistä varteenotettavamman kilpailijan CS:GO:lle.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Riot Games / Valve