SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suosikkiselostaja Olvarinkin paikkaa kärkkyy yllättävä haastaja – Tekoälyn seuraavana kohteena selostushommat?
  • Perttu
    Leinonen

Suosikkiselostaja Olvarinkin paikkaa kärkkyy yllättävä haastaja – Tekoälyn seuraavana kohteena selostushommat?

julkaistu: 13.11.2023 16:00

Tekoälylle keksitään yhä uusia ja erilaisia käyttötarkoituksia kokoajan. Nyt X:ssä jaetussa videossa tekoäly on laitettu selostamaan League Of Legends -ottelua. Korvaako tekoäly seuraavaksi selostajat ja asiantuntijat?

Videolla näkyvässä ottelussa tekoäly on koodattu selostamaan T1:n ja LNG Esportsin välistä LoL-ottelua. Tekoäly kuvailee ottelun tilanteita ja pelaamista.

Video on saanut esports-yhteisöltä tylyn vastaanoton. Tekoälyä kutsuttiin mm. ihmisen vastakohdaksi ja tunteettomaksi botiksi. Varsin monologinen puhe välittää videolta kieltämättä juurikin hyvin bottimaisen tunnelman.

Myöskään selostajat ja kommentaattorit, joiden työpaikkaa tekoäly mahdollisesti tulevaisuudessa tavoittelee, suhtautuivat jaettuun videoon hyvin negatiivisesti.

“On todella masentavaa, kuinka paljon tekoälykehitys keskittyy elämään iloa tuovien asioiden korvaamiseen”, kuuluivat LoL-selostaja Isaac “Azael” Cummings-Bentleyn sanat sosiaaliseen mediaan jaetussa viestissä.

Tilannetta otettiin myös huumorilla vastaan, kuten teki yksi esportsin vanhimmista selostajista Mitch “Ubershouts” Leslie, joka vitsaili aiheella.

“Hei kaikki selostajat, oletteko yhä sitä mieltä, että 60% palkankorjaus oli pienin huolenaihe”.

Call of Duty, Halo ja Rocket League selostajana tunnetuksi tullut Sean “Spaceman” Rogers oli myös asian suhteen skeptinen ja tiivistikin omat X:ssä jaetut ajatuksensa päivityksessään.

“Heittäkää se sinne minne se kuuluu eli roskikseen”

Selostajat ympäri maailmaa voivat ainakin toistaiseksi olla rauhassa työpaikkojensa suhteen. Tekoälyllä on vielä runsaasti matkaa tullakseen hyväksi selostajaksi ja silti siltä puuttuu se tärkein ominaisuus eli inhimillisyys. Näin ollen mm. suosikkiselostaja Arttu “Olvari” Hämäläinen nähdään taatusti selostamoissa niin kauan kuin miehellä vain virtaa riittää.

Kuva: Pixabay Lähde: Dexerto