SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomi U20 – Sveitsi U20: Raipen Pikkuleijonat saavat vastaansa käkikellomaan!
  • Toimitus

Suomi U20 – Sveitsi U20: Raipen Pikkuleijonat saavat vastaansa käkikellomaan!

julkaistu: 31.12.2019 15:45

Nuorten MM-kisojen A-lohko jatkuu Trinecissä päätöskamppailuilla. Suomen ja Sveitsin nuoret ratkaisevat lohkonsa toisen sijan kohtalon tiistaina Uudenvuodenaattona.

Jo jatkopaikkansa varmistaneiden Pikkuleijonien tulevaa seuraavaa vastustajaa ns. kuolemanottelussa on puolestaan aivan turha spekuloida vielä tässä vaiheessa, sillä niin sekaisin kuin seinäkello kiharaisen ja huipputasaisen B-lohkon tilanne on.

Vaikka ainoastaan nämä kisat nuoria jellonia luotsaavan Raimo Helmisen teesit oltiin median höpinöissä valmiita teilaamaan niukan Juniorkronornalle koetun 2-3 jatkoaikatappion jälkeen, onnistuivat Pikkuleijonat kaatamaan hyvillä esityksillä selvästi Slovakian (8-1) ja Kazakstanin (7-1) seuraavissa otteluissaan.

Helmisen ilonaiheena ovat olleet paikoilleen loksahtaneet palaset. Vaikka ykkösvitjassa Rasmus Kuparin korvaajaksi löytynyt Ilveksen Antti Saarela seurakaverinsa Matias Maccellin ja Ässien Lenni Killisen rinnalla eivät niinkään ole häikäisseet tehoillaan, on tuo kokonaisuus ollut silti hyvä ja vastuu on jakautunut kahdelle muulle kentälliselle.

Jukureissa Tapparasta lainalla tällä kaudella pelannut laituri Patrik Puistola (3. 4+3=7) on osoittautunut kliiniseksi viimeistelijäksi. Tapparan Kristian Tanuksen (3. 2+4=6) ja KooKoon Joonas Odenin (3. 1+3=4) rinnalla Puistola on osunut harjoituspelit mukaanlukien aivan jokaisessa pelissään!

Patrik Puistola tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.15 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Kärppäveljekset Aatu (3. 2+1=3) ja Aki Räty (3. 2+1=3) ovat olleet varsinaisia veijareita Pikkuleijonien nelosessa Sampo Rannan (3. 0+2=2) vierellä. Pirteä, vikkelä, periksiantamaton, tehoketju on ollut todellinen väriläiskä.

Tehojen lisäksi tuosta ketjusta on löytynyt myös sisua ja kovuutta, kuten Slovakian ja Kazakstanin pikkusikaa pelanneet pojat saivat tuta. Kukaan tuon ketjun veijareista ei jäänyt pekkaa pahemmaksi ja istui myös boksissa kasvattaen kentällisen katu-uskottavuutta vastustajien ja agenttien silmissä, eikä taatusti saanut merkintää tilastopapereihin punaisella kynällä!

Nuo tulokset saivat puolestaan sekoitettua bookkereiden päät ja laskimet. Niinpä Suomen voitosta saatavat kertoimet ovat tänään Sveitsiä vastaan hinnoiteltu todella alas. Isänmaallinen betsikansa kun täräyttää Uudenvuodenaaton nousuhumalassa vetonsa läppäreiltä Helmisen suojattien puolesta joka tapauksessa.

Thierry Paterlinin luotsaamat käkikellomaan pojat rankattiin ennalta varsin korkealle ja Saksan ohella yhdeksi näiden kisojen mustaksi hevoseksi, pelasihan Sveitsi jo vuosi takaperin Kanadassa pidetyissä MM-skaboissa mitalipeleissä.

Jos tämänvuotiset MM-kisat tullaan aikakirjoissa muistamaan maalivahdeistaan eli Pikkuleijonien Justus Annusen, jenkkien Simon Knightin tai vaikkapa Juniorkronornan Hugo Alnefeltin lopullisina esiinmarsseina kohti lopullisia parrasvaloja, sitä nämä kekkerit ovat ehdottomasti myös käkikellomaan Luca Hollensteinille, joka antoi jo esimakua tulevasta vuosi takaperin.

Zugin veskari ei ole aivan ollut vielä parhaimmillaan Tshekin Trinecissä pelatussa alkulohkossa, mutta tosipelit ovatkin vasta edessä. Kaikissa kolmessa ottelussa sveitsiläisten maalissa aloittanut Hollenstein vaihdettiin maalinsuulta Ruotsia vastaan jo toisessa erässä ja korvattiin Servetten Stephane Charlinilla, kun nuorukainen oli kaivanut neljä lättyä verkostaan.

Sveitsi on kaatanut näissä kisoissa Kazakstanin 5-3 ja Slovakian 7-2 sekä hävinnyt Ruotsille 2-5.

Paterlinin armeija elää ja kuolee Valentin Nussbaumerin (3. 1+4=5) johtaman tehovitjan laidoillaan Matthew Verboon (3. 3+3=6) ja Gilian Kohler (3. 3+2=5) tehoista. Kolme maalisyöttöä antanutta Biel-pakkia Janis Moseria on syytä myös katsoa sillä silmällä suurennuslasin kanssa! Kohler on erityisesti ylivoimassa piinkova viimeistelijä!

Gilian Kohler tekee maalin (sis. jatkoajan) @4.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Missään nimessä käkikellomaata ei voi pitää juurikaan meikäläisiä heikompina näissä kekkereissä, joka tapauksessa ei missään nimessä noin suurena altavastaajana mitä kertoimet antavat ymmärtää.

Vaikka molempien joukkueiden otteluissa on Suomen ja Ruotsin keskinäistä nahistelua lukuunottamatta lukuunottamatta paukuteltu maaleja edestä ja takaa, ei se tarkoita missään nimessä sitä, että illan ottelussa karnevaalit jatkuisivat noilla todennäköisyyksillä mitä bookkerit antavat ymmärtää!

Rolle-setä on ehdottomasti sillä kannalla, että tänään lyödään hanoja jo pienemmälle ja kahden mainion veskarin erinomaisuus suorastaan korostuu!