SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomi – Tshekki: Avaako Leijonat Channel One Cupin voitolla Hakametsässä?
  • Toimitus

Suomi – Tshekki: Avaako Leijonat Channel One Cupin voitolla Hakametsässä?

julkaistu: 13.12.2018 12:41

Channel One Cup alkaa Leijonien osalta torstaina Hakametsässä, missä turnauksen avausvastustajaksi luistelee Tshekki. Ennen ottelua liitto kunnioittaa MM95-joukkueen kapteenia ja pitkäaikaista jellonaa Timo Jutilaa jäädyttämällä Jutin pelinumeron Leijonissa.

Leijonien kapteenina luistelee Tshekkiä vastaan vanhassa kotihallissaan Sibirin Jukka Peltola. Muut jellonien kapteenistoon kuuluvat hemmot ovat Luganon Jani Lajunen ja Örebron Jere Sallinen.

Leijonat pelaa turnauksen ottelunsa kolmessa eri kaupungissa, kun se kohtaa Tre Kronorin Moskovassa lauantaina ja päätösottelussa Venäjän Pietarissa St. Petersburg ulkoilmastadionilla sunnuntaina.

Jukka Jalosen piiskuroima rosteri myös ”elää” jonkin verran, sillä esimerkiksi pakeista Dynamo Moskovan Juuso Hietanen pelaa vain Venäjällä pelattavissa otteluissa. Lokomotivin Petri Kontiola jää lisäksi pois loukkaantumisen takia ja hyökkääjän paikan ottaa Ilveksen Arttu Ruotsalainen, joka teki Leijona-debyyttinsä Karjala-turnauksessa viime kuussa.

Tshekin joukkueeseen on kelpuutettu mukaan kolme Liigassa pelaavaa kiekkoilijaa, kun Lukon pakeista Jakub Krejcik sekä JYPin ja Pelicansin hyökkääjät David Tomasek ja Hynek Zohorna ovat mukana turnauksessa.

Milos Riha ei miehistöineen vakuuttanut Karjala-turnauksessa kuukausi sitten, vaikka Venäjälle tuolloin sijoituksen kannalta merkityksettömän päätöspelin voittikin.

Tshekin rosteri on käytännössä identtinen kuukauden takaiseen, Leijonat on luonut nahkaansa, kuten on ollut tiedossakin, mikä ei välttämättä ole lainkaan huono asia. Lisää näyttöhaluisia kiekkoniiloja kevään koitoksia varten on hyvä katsastaa tositoimissa hyvissä ajoin.

Jalonen peluuttaa tänään Vitjazin Joni Ortiota maalissa. Leijonien ehkä mielenkiintoisimmasta vitjasta löytyy Karjala-turnauksessa Leijonissa debytoinut TPS-sentteri Oula Palve, joka saa laidoilleen Växjössä kohtalaisesti pelanneen viime kauden Liigan parhaan pelaajan Julius Junttilan ja Neftehimikin Juuso Puustisen.

Leijonat voitti Tshekin Karjala-turnauksessa puhtaasti 3-0. Varsin samansuuntaisia lukemia on lupa odottaa tänäänkin.