SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomi on salibandyn maailmanmestari
  • Toimitus

Suomi on salibandyn maailmanmestari

julkaistu: 09.12.2018 19:21

Suomi on salibandyn maailmanmestari jo toista kertaa peräkkäin. Asia varmistui sunnuntai-iltana, kun Suomi kukisti Ruotsin numeroin 6 – 3. Näin ollen Suomi uusi vuonna 2016 voitetun maailmanmestaruutensa. Eilen Sveitsin kanssa vaikeuksissa ollut Ruotsi näytti tänään jälleen oman sitkeytensä ja rakensi vielä loistavan loppukirin, joka ei kuitenkaan suomalaisten onneksi riittänyt.

Ensimmäinen erä meni Suomen kannalta täysin ottelusuunnitelman mukaisesti. Suomi sai otteluun unelmastartin, kun Ruotsin maalivahti Johan Rehn lapioi ohi menevän Juha Kivilehdon laukauksen omaan maaliinsa. Muutenkin Suomi aloitti ottelun vastustajaansa paremmalla jalalla ja ruotsalaisilla oli todellisia vaikeuksia päästä maalipaikoille ottelun ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä ottelun tempo nousikin huomattavasti. Suomi sai jälleen loistavan alun otteluun, kun Peter Kotilainen upotti pallon Ruotsin verkkoon, kun pelikello näytti aikaa 23.57. Ennen erän puoltaväliä Ruotsi alkoi kuitenkin päästä peliin mukaan ja ajassa 27.20 pääsikin länsinaapurimme ylivoimalle. Ylivoimaa ei kerennyt kulua kuin viisi sekuntia, kun maailman parhaisiin maalintekiöihin kuuluva Alexander Galante Carlström kavensi ottelun lukemiin 2 – 1.

Vielä ennen erän puolivälissä tulevaa teknistä aikalisää Ruotsi rakensi yhden huippupaikan, mutta Eero “Rällä” Kosonen oli mies paikallaan. Teknisen aikalisän jälkeen erän toinen puolisko olikin kokolailla Ruotsin hallintaa ja peli alkoi kääntymään länsinaapurillemme. Suomen oikeastaan ainoa mahdollisuus maalintekoon oli heti erän puolenvälin jälkeen saatu ylivoima. Heti alivoimalta selvittyään rakensi Ruotsi mahtavan maalipaikan, mutta Kososen jalka ilmestyi kuin tyhjästä pallon ja maalin väliin. Loppuerän Suomi puolusti uhrautuvasti ja tauolle mentiin 2 – 1 Suomen johdossa.

Kolmannen erän alussa olikin Ruotsin vuoro iskeä, kun Alexander Rudd painoi pallon kaappiin, kun erää oli pelattu ainoastaan kaksi minuuttia ja 41 sekuntia. Ruotsin riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun ajassa 46,21 Kotilainen tarjoili avopaikan Kivilehdolle, joka painoi pallon vastustamattomasti maaliin.

Ja kun Kotilainen kerta vauhtiin pääsi, niin vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin pyöräytti mies pallon kaukolaukauksella etukulmaan ja Suomen 4 -2 johtoon. Eikä Suomen riemu vielä tähän loppunut.  Vain minuuttia myöhemmin Nico Salon laukaus painuu vastustamattomasti yläkulmaan Suomi siirtyy 5 – 2 johtoon.

Reilu viisi minuuttia ennen loppua otti Ruotsin valmentaja Mikael Hill aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan, eikä mennyt kauaakaan, kun Ruotsi pääsi koittamaan kavennusta rangastuslaukauksesta. Rangastuslaukausta ampumaan asettui jälleeh herra Rudd ja tekikin oman pravuurilaukauksensa uittaen pallon etukulmasta sisään ja kaventaen ottelun lukemiin 5-3. Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin noin kaksi minuttia ennen loppua, kun Eemeli Salinin huikea karvauspeli palkittiin ja Henri Johansson painoi pallon tyhjään reppuun.

(Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva)