SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomen suurin Super Smash Bros. -turnaus järjestetään joulukuussa
  • Jesse
    Kaila

Suomen suurin Super Smash Bros. -turnaus järjestetään joulukuussa

julkaistu: 04.10.2019 12:00

Kävijämäärältään Suomen suurin Super Smash Bros. -turnaus Bob-omb Battlefield järjestetään Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen päärakennuksen tiloissa 13.-14. joulukuuta. Turnaukseen on jo ilmoittautunut useita Pohjoismaiden parhaita pelaajia.

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Tr3 Gamers, Smashfinland ja Biiruken. Tahot ovat vakuuttuneita siitä, että tapahtumasta tulee Suomen suurin Smash-tapahtuma. Pelaajilta vaaditaan turnauksesta riippuen 5-10 euron osallistumismaksu, mutta katsojat pääsevät paikan päälle ilmaiseksi.

“Odotamme tapahtumaan osallistuvan vähintään 200 pelaajaa. Uskomme, että tapahtumassa tulee olemaan myös katsojia jonkin verran. Tapahtumaan on vapaa pääsy katsojille, niin odotamme varsinkin paikallisten kilpailijoiden ottavan kavereitaan mukaan”, toteaa tapahtuman pääjärjestäjä Ville Piironen.

Tapahtumaan on tällä hetkellä ilmoittautunut 87 pelaajaa, mutta turnaukseen on aikaa vielä kaksi kuukautta. Aikaisemmissa Smash -aiheisissa tapahtumissa on Suomessa ollut enimmillään 128 osallistujaa.

Bom-omb Battlefield -tapahtumassa pelattavat turnaukset:
• Super Smash Bros. Ultimate
• Super Smash Bros. Melee (NTSC)
• Tekken 7
• Tekken 3
• TobalNo1

“Turnausten palkintopotit muodostuvat pelaajien maksamista osallistumismaksuista ja ne menevät suoraan palkintopottiin. Tämän lisäksi on mahdollista, että saamme yhteistyökumppaneilta lisäpotkua palkintopotteihin, mutta se ei ole vielä varmaa”, Piironen selventää.

Palkinnot jakautuvat vastaavasti:

Smash Singles
1. 40%
2. 25%
3. 15%
4. 10%
5. 5%

Smash Doubles
1. 50%
2. 25%
3. 15%
4. 10%

Pienet peli-illat rohkaisivat yrittämään isommin

Piironen kertoo järjestäneensä viikoittaisia peli-iltoja Tampereen yliopistolla jo vuoden alusta lähtien. Peli-iltojen suosiosta innostuneena T3G-kerholla järjestettiin kesällä turnaus, josta tuli lopulta yksi Suomen suurimpia turnauksia.

“Tämän jälkeen aloin hautomaan ajatusta mahdollisimman ison turnauksen yrittämisestä. Tuon turnauksen pohjalta lähdimme samalla joukolla suunnittelemaan ja toteuttamaan Bob-omb Battlefieldiä . Nyt käytössämme on Hervannan kampuksen päärakennus, turnaukseen on ilmoittautunut jo useita Pohjoismaiden parhaita pelaajia ja saimme Biirukenin mukaan järjestämään myös Tekken 7”, Piironen kertoo.

Tapahtuman tietoja pääset tarkastelemaan tarkemmin tästä. Ilmoittautumiset turnauksiin ovat auki joulukuun kuudenteen päivään asti.

Lähde: Bob-omb Battlefield/Ville Piironen Kuvalähde: Bob-omb Battlefield