SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomen peliala on vakaalla pohjalla – Miljardien eurojen bisnes kaipaa lisää työntekijöitä
  • Niko
    Nikkilä

Suomen peliala on vakaalla pohjalla – Miljardien eurojen bisnes kaipaa lisää työntekijöitä

julkaistu: 09.06.2021 18:00

Suomen pelialan kattojärjestö Neogames julkisti eilen raporttinsa suomalaisen pelialan tilasta vuonna 2020. Vaikka poikkeuksellinen koronavuosi olikin hallaa monelle toimialalle, pelit onnistuivat poikkeuksellisesti hyötymään siitä, ja suunta oli positiivinen myös koto-Suomessa.

Suomen peliala ylsi viime vuonna yli kahden miljardin euron liikevaihtoon jo kuudentena vuonna peräkkäin. Kasvua edelliseen vuoteen oli yhdeksän prosenttia 2,4 miljardiin euroon.

Ala työllisti viime vuonna 3 600 ihmistä ja sen uskotaan tarvitsevan jo vuoden päästä 400-1000 uutta työntekijää.  Neogames toteaakin, että taitavien työntekijöiden puute sekä luovan työn että liiketalouden puolella on aiheuttanut viivästyksiä ja vaikeuksia uusien pelien kehittämisessä.

Raportti kuitenkin huomauttaa, että työntekijämäärien kasvaessa peliyhtiöiden määrä on pienentynyt aiemmista vuosista sekä globaalin kilpailun että tukitoimien leikkausten vuoksi.

Alan tuottamat voitot olivat “selvästi yli 500 miljoonaa euroa”, minkä odotetaan näkyvän myös maksettavien verojen osuudessa.

Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Neogames Kuvalähde: Remedy