SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomen lentopallomiehet järjestivät kunnon näytökset
  • Toimitus

Suomen lentopallomiehet järjestivät kunnon näytökset

julkaistu: 06.01.2019 18:20

Tänään Saimaa Stadiumilla nähtiin kunnon juhlat, kun Suomen lentopallomiehet pyörittelivät Tanskan miehiä kaksi erää juuri aivan miten tahtoivat. Varsinkin paluun tehneet kokeneet pelaajat Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu onnistuivat lähes kaikessa, mitä miehet edes yrittivät tehdä.

Suomi sai otteluun heti unelma-alun, kun kuuden pallon jälkeen syöttöruudussa seisoi edelleen loistavia syöttöjä antanut Eemi Tervaportti ja taululla seisoivat lukemat 6-0. Tämä myös vapautti täysin kotijoukkueen pelaamisen ja kentällä nähtiinkin todella iloinen ja monipuolisia ratkaisuja tekevä Suomi.

Suomen maajoukkueen pelaaminen olikin loistavaa katsottavaa, kun varsinkin Siltala ja Ojansivu pelasivat huikeaa ottelua ja väläyttelivät kikkavarastoaan tasasin väliajoin. Kaksi ensimmäistä erää olivatkin aivan yhtä päätä ja Suomi käveli molemmissa erissä 25-13 erävoittoihin.

Kolmannen erän alussa Tanska tuli kentälle paljon pirteämmin ja Suomen hyökkäyspelikin kyykkäsi hetkelliseksi. Kun Tanskan vastaanotto ja puolustuspeli samalla parani mentiin ensimmäiselle aikalisälle yllättäen Tanskan johtaessa kolmatta erää lukemin 8-4.

Heti aikalisän jälkeen Suomi pyrki tekemään kaikki virheet. Myös lentokelissä olleet Ojansivu ja Siltala pääsivät virheiden makuun, kun ensin Ojansivun räpylä oli ponnistushetkellä kolmen metrin viivan päällä ja heti perään Siltala törmäsi yhden miehen torjuntaan ja erä olikin jo numeroissa 11-5.

Tässä vaiheessa Suomen valmentaja Tuomas Sammelvuo herätteli joukkuettaan vaihtamalla yleispelaaja Antti Ronkaisen tilalle vasta 19-vuotiaan nuoren miehen Niko Suihkosen. Tästä Suomen joukkue selkeästi heräilikin ja kavensi tilanteen nopeasti lukemiin 9-11.

Erä jatkuikin tasasissa tunnelmissa. Suomi oli kaiken aikaa muutaman pisteen takamatkalla, kun varsinkin  Peter Trolle Bonnesen nosti oman pelinsä tasoaan selkeästi verrattuna aiempiin eriin. Suomi kuitenkin sai piste kerrallaan kavennettua Tanskan johtoa ja ensimmäisen kerran tasatuloksiin päästiin lukemissa 17-17.

Tämän jälkeen ottelun kolmas eräkin oli täysin kotijoukkueen.  Pelimatkoilla kämppäkavereina viihtyvä tutkapari Tervaportti-Ojansivu ottivat tiukassa paikassa joukkueen reppuselkäänsä ja pitivät huolen siitä, että täpötäydessä Saimaa Stadiumissa vietettiin kotijoukkueen voittojuhlia lukemin 3-0 (25-13, 25-13, 25-20). Suomen parhaana pistemiehenä hääri Lelu Ojansivu, joka paukutteli 24 pistettä tehoilla +17.

(Kuva: Savon Sanomat)