SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomen korttimaajoukkue aloittaa tänään matkansa Euroopanmestaruuksien pudotuspeleissä
  • Aleksi
    Majander

Suomen korttimaajoukkue aloittaa tänään matkansa Euroopanmestaruuksien pudotuspeleissä

julkaistu: 20.06.2021 10:00

Riotin virtuaalikorttipeli Legends of Runeterrassa aloitetaan tänään Euroopan joukkuemestaruuksien pudotuspelit. Suomen kolmihenkinen maajoukkue lähtee kisaan lohkovoiton siivittämänä.

Legends of Runeterra on vuonna 2020 julkaistu korttipeli, joka sijoittuu League of Legendsin maailmaan. Peli pyrkii tuomaan Magic The Gatheringistä tutun monimutkaisuuden, mutta antamaan pelaajille helpon tarttumapinnan uusille pelaajille. Lopputulos on intuitiivinen pelikokemus, jossa on korkea kykykatto.

Kykykattonsa ansiosta Legends of Runeterra sopii loistavasti kilpapeliksi. Tällä hetkellä pelissä kilpaillaan 200 000 dollarin maailmanmestaruuksista ja lisäksi pelissä järjestetään maajoukkueturnauksia eri mantereille. Euroopan maajoukkueturnaukseen valittiin kuusitoista maata pelaajien sijoitusten perusteella.

Suomen maajoukkueessa nähdään Sepi ”Sepios” Kortelainen, ”Zauros” ja KOVA Esportsia edustava Ville ”Keppada” Pääkkö. Keppada on kilpaillut korkealla tasolla jopa viidessa eri korttipelissä. Sepios puolestaan tunnetaan ehkä parhaiten Hearthstonen puolelta, kun taas Zauros on uusi tulokas ja yllätti kaikki karsiutumalla joukkueeseen.

Pelaajat.com haastatteli pudotuspeleihin valmistautuvan maajoukkueen pelaajia

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Suomi karsiutui mukaan maajoukkueturnaukseen ja se ylsi heti pudotuspeleihin. Tahdoinkin ensimmäisenä tietää, millä fiiliksillä joukkue lähtee koitokseen.

”Altavastaajana lohkon voitto tuntui erityisen makealta. Kaikki pudotuspeleihin päässeet joukkueet ovat erittäin kovatasoisia ja kun kyseessä on single-elimination pudotuspelit niin mitä vain voi tapahtua.” Kertoo Keppada.

Seuraavaksi minua kiinnosti kuulla, että mikä sai pelaajat valitsemaan Runeterran kilpailijoiden kuten esimerkiksi Hearthstonen sijaan.

”Peli tuntuu suurimmalta osin strategisemmalta ja taktisemmalta kuin kilpakumppaninsa. Esimerkiksi spell manan “pankittaminen” (Runeterrassa käyttämätöntä manaa voi käyttää tulevilla vuoroilla spell korttien pelaamiseen) ei rankaise yhtä pahasti tietyn costin dropin missaamisesta ja on hauskaa kun voi vaikuttaa vastustajan vuoroihin myös muuten kuin oman vuoron aikana. Riot firmana vaikuttaa lupaavalta tulevaisuuden esports näkymiä ajatellen ja Blizzard taas on omien kokemuksien mukaan lähtenyt ihan väärille raiteille HS:n kehityksen suhteen.” Kertoo Keppada.

”Peli on myös erittäin antelias ilmaispelaajille, mikä vähentää uusien pelaajien kynnystä liittyä mukaan. Myös korttien ostaminen rahalla on paljon kilpailijoita halvempaa” Lisää Sepios.

Lopuksi tahdoin kuulla pelaajien mielipiteitä korttipelien tilanteesta ylipäänsä Suomessa. Muutama vuosi takaperin erityisesti Hearthstone oli huippusuosittu, mutta viime vuosina varsinkin turnausten määrä on tippunut lähes olemattomiin.

”Korttipelit ovat tulleet jäädäkseen. Magic the Gathering on ollut suosittu jo useamman kymmentä vuotta. Uskon, että kyllä Suomessakin riittää todella paljon korttipelaajia edelleen, mutta jäljellä ei ole enää suuria sisällötuottajia, eikä oikein ketään organisoimassa yhteisölle tapahtumia. Magicin puolella on edelleen erittäin aktiivinen pelaajakunta myös Suomessa. Täytyisi tosiaan vain löytää muutama aktiivi yhteisö-touhuihin ja varmasti auttaisi jos saataisiin korttipeliturnauksia takaisin suomalaisiin lanitapahtumiin. Runeterran kohdalla olemme pyrkineet kasvattamaan pelin yhteisöllisyyttä suomalaisella Discord-serverillä, jonne kaikki ovat tervetulleita aloittelijoista ekspertteihin” kertoo Keppada lopuksi.

Legends of Runeterra EU Masters pudotuspelit alkavat tänään kello 14:30 Suomen aikaa puolivärierillä. Välierät ja finaali pelataan puolestaan juhannussunnuntaina 27.7. Kaikki pelit selostetaan englanniksi Legends of Runeterran Twitch-kanavalla.

Artikkelikuva: Legends of Runeterra