SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomalaisten vaikea viikko Katowicessa jatkuu – Aleksi Virolainen ja NiP pakkovoiton edessä
  • Toimitus

Suomalaisten vaikea viikko Katowicessa jatkuu – Aleksi Virolainen ja NiP pakkovoiton edessä

julkaistu: 04.02.2023 23:16

Vuoden suurimpiin CS:GO-tapahtumiin kuuluva IEM Katowice on käynnissä Puolassa. Turnauksessa maailman parhaimmat joukkueet kamppailevat arvostetusta mestaruudesta ja miljoonan dollarin palkintopotista.

Suomalaisten osalta Katowice on alkanut ikävästi. Aiemmin turnauksen Play-In-vaiheessa suomalaisorganisaatio ENCE joutui dramaattisesti kotimatkalle, hävittyään amerikkalaisorganisaatio Complexitylle.

Pääturnaukseen sinivalkoista väriä tuo täten ainoastaan Aleksi “Aleksib” Virolaisen Ninjas in Pyjamas, joka aloitti pääturnauksen tänään B-lohkossa kohtaamalla Vitalityn.

Ensimmäinen kartta Mirage oli NiPin valinta. Vitalityn vaivainen 25% voittoprosentti kentässä ei estänyt Dan “Apex” Madesclairen joukkoja pelaamasta vahvaa suoritusta, josta seurasi selkeä 16–10 voitto. Toinen kartta Inferno sujui vastaavasti, ranskalais-tanskalaisen kokoonpanon iskiessä 16–9 voittolukemat taululle vieden ottelusarjan 2–1.

(Juttu jatkuu twiitin jälkeen.)

Vitalitylle voitto on jatkumoa hyvin alkaneelle vuodelle, josta apEX kiitteli erityisesti Lotan “Spinx” Giladia, joka on löytänyt paikkansa kokoonpanon toisena tähtipelaajana. Vitality jatkaa turnaustaan joko Fnaticia tai hallitsevaa major-mestaria, Outsidersia, vastaan

NiPille tappio on myös jatkumoa, mutta kivuliaammasta päästä. Kansainvälistyneen kokoonpanon kasvukivut näkyivät läpi ottelusarjan korkeapaineisissa tilanteissa.

Lähtökohdat turnaukseen olivat poikkeuksellisen vaikeat, Kristian “k0nfig” Wienecke paikkasi yllättäen joukkueesta pois jääneen Hampus “hampus” Poserin vain 1,5 viikkoa sitten, eikä kokoonpano ole ehtinyt harjoitella. K0nfig kommentoi tilannetta aiemmin seuraavasti HLTV:n haastattelussa:

“Jutut tulevat olemaan vituillaan jonkin aikaa, ja se täytyy hyväksyä.”

Häviö pakottaa NiPin hakemaan vauhtia alemmasta kaaviosta. Voiton on tultava Fnaticia tai Outsidersia vastaan tai ninjat lähtevät kotiin.

Kuva: ESL