SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaisten taisto Apex Legendsin miljoonasarjassa alkaa ensi viikolla
  • Niko
    Nikkilä

Suomalaisten taisto Apex Legendsin miljoonasarjassa alkaa ensi viikolla

julkaistu: 28.05.2021 18:00

Apex Legendsin alueellinen maailmanmestaruussarja, Apex Legends Global Series Championship, on parhaillaan käynnissä. Kymmenet joukkueet kamppailevat paitsi oman alueensa mestaruudesta, myös osuudestaan yli miljoonan dollarin palkintopotista.

Suomalaisten kannalta jännittävin ajanjakso alkaa ensi viikolla, kun EMEA-alueen mestaruusturnaus polkaistaan käyntiin. Turnaukseen otaa osaa kolme suomalaisedustajaa: Natus Vinceren Lauri “Kouhia” Kouhi, Third Impactin Janne “ziki” Sajomaa sekä suomalaisjoukkue Top Dogs (Roope “Ruabbe” Kurkela, Sebastian “Mimu” Vesala ja Niko “ZeroNothing” Suominen).

Natus Vincere ansaitsi turnaussijansa taistelemalla lajin talvisarjan hopealle, kun taas Third Impact ja Top Dogs karsiutuivat mukaan keräämiensä turnauspisteiden kautta; Third Impact seisoo Euroopan pistetilastossa sijalla 5, Top Dogs taasen sijalla 18.

Apex Legends on hakenut muotoaan e-urheilulajina aivan pelin julkaisusta lähtien, mutta vuoden kestäneen turnaussarjan myötä näyttää siltä, työ on kantanut hedelmää. Aiemmin keväällä debyyttinsä tehnyt kolmannen persoonan kamera helpottaa taisteluiden hahmottamista huomattavasti, ja myös battle royalen perusominaisuuksia on pyritty säätämään paremmin turnausmuotoon sopiviksi: finaalisarjalla ei ole ottelurajaa, vaan joukkueiden tavoitteena on ansaita 50 pistettä, jonka jälkeen nämä kykenevät nousemaan mestariksi seuraavalla otteluvoitollaan.

Formaatti siis varmistaa, että voittaja pysyy mysteerinä ja ottelun jännitys huipussaan aivan sen viime hetkille asti.

Mestaruusturnaus alkaa lohkovaiheella, joka pelataan 1.-6.6. Alkuperäisistä 40 joukkueesta 20 parasta etenee turnauksen 12.6. pelattavaan finaaliin. Suomalaisten taisto käynnistyy 1.6. klo 20:00, kun joukkueet pelaavat ensimmäiset lohkovaiheen ottelunsa; Natus Vincere osana B-ryhmää ja Top Dogs ja Third Impact C-ryhmässä.

Ottelulähetykset ovat katsottavina suorana Apex Legendsin Twitch– ja YouTube-kanavilta. Lisätietoa turnauksesta ja sen kattavan aikataulun löydät täältä.

Lähde: EA, Liquipedia Kuvalähde: EA