SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaisten maalijyvä kohdillaan – Rantanen taas pörssikärkeen!
  • Toimitus

Suomalaisten maalijyvä kohdillaan – Rantanen taas pörssikärkeen!

julkaistu: 12.11.2018 07:05

Illan ja yön NHL-kierroksella ovet kävivät piste- ja syöttöpörssin kärkisijoilla, kun niiden kärkipaikat vaihtoivat omistajaa ottelujen eläessä. Otteluissa nähtiin toinen toistaan upeampia maaleja kovia taklauksia myöskään unohtamatta.

Minnesotan Mikael Granlund kohensi 3-2 voittomaalillaan St. Louisista Enterprise Centerissä asemiaan suomalaisten maalipörssin kärjessä. MG on ampunut nyt kaikkiaan kymmenen osumaa tällä kaudella.

St. Louis päätti ottelussa Minnesotaa vastaan seitsemän peräkkäisen kotipelien sarjan. Minnesota pelasi puolestaan seitsemän pelin vieraskiertueen viimeisen ottelunsa.

Neljännen peräkkäisen kotipelinsä, tosin kolmannen Bell MTS Placessa pelannut Winnipeg kaatoi seitsemän ottelun vieraskiertueensa päättäneen New Jerseyn 5-2.

NHL:n kovinta ylivoimaa (34.8%) pelaava Jets teki edellisessä pelissä seurahistoriaa pelattuaan 11:nnen peräkkäisen ottelunsa, missä on tehnyt ylivoimaosuman.

Tänään tuo putki meni poikki. Jetsin ylivoimapeli Bell MTS Placessa on vieläkin tyrmääväämpää (42%), mutta Steven Noesenin ottamaa pikkukakkosta lukuunottamatta Devils ei ylivoimaa isännille antanut.

Jetsin Dustin Byfuglien oli sen sijaan härskillä Devilsin Brian Boylen päähän kohdistuneella taklauksellaan sössiä koko homman ja lahjoittaa momentumin vieraille.

Ottelun sankari oli kaksi maalia ja kolme pistettä saalistanut Mark Scheifele, joka on rohmunnut 15 pinnaa yhdeksässä viime pelissään.

Jetsin kapteeni Blake Wheeler nousi pariksi tunniksi syöttöpörssin kärkeen syötettyään kaksi Jetsin maaleista. Wheeler on raapinut kasaan yhteensä 20 maalisyöttöä tällä kaudella. Laituri on takonut 18 pistettä (2+16) kymmenessä peräkkäisessä ottelussa.

Viisi maalia kolmessa edellisessä pelissään tehnyt Patrik Laine jätettiin tällä kertaa tyystin ilman pisteitä.

BB&T Centerissä Florida kaatoi vaivatta Ottawan vahvan toisen erän turvin, jonka vei viidellä maalilla ja koko ottelun 5-1. Aleksander Barkov kasvatti kahdella osumallaan kauden maalisaldonsa viiteen.

Floridan toinen suomalaispelaaja Juho Lammikko kahmi puolestaan NHL-uransa ensimmäisen pisteen, kun Kissojen nelossentteri syötti Troy Brouwerin tekemän isäntien neljännen osuman.

Mike Hoffmanin pisteputki kasvoi taas 12 ottelun pituiseksi. Laituri on iskenyt seitsemän maalia ja 14 pistettä tuona aikana.

TD Gardenissa sai Boston vieraita kasinokaupungista. Vegasin maalilla torjui tällä kertaa Malcolm Subban, joka sai todistaa aitiopaikalta David Pastrnakin karkaamista muilta maalipörssin kärjessä yhä kauemmaksi. Tsekkilaituri on nyt tulittanut 16 reppua ja kerännyt 23 pinnaa 17 pelissä.

Bostonin Patrice Bergeron nousi myös hetkeksi yksin pistepörssin kärkipaikalle syöttäessään Brad Marchandin tekemän maalin Bostonin kukistaessa Vegasin 4-1.

SAP Centerillä nähtiin lisää sinivalkoista tuiketta, kun raahelaislähtöinen Joonas Donskoi nakutti tehot 1+1 Sharksien nitistettyä Calgaryn 3-1.

Sokerina pohjalla näytti Coloradon Mikko Rantanen Rogers Placessa, mistä puusta suomalaiset on veistetty.

Tunteja aiemmin sekä piste- että syöttöpörssin piikkipaikan vieneet Bergeron ja Wheeler saivat tuta, kelle nuo paikat kuuluvat. Rantanen johtaa nyt yksinäisessä ylhäisyydessään pistepörssiä (6+20=26) ja syöttöpörssissä suomalaislaituri on jaetulla kärkisijalla Wheelerin kanssa.

Coloradon Nathan MacKinnonin johtama ykkösvitja teki tuhojaan heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja lätty oli Edmontonin veskari Cam Talbotin selän takana jo 26 sekunnin jälkeen Rantasen toimesta.

Rantasella oli lapansa pelissä myös Avalanchen neljännessä osumassa, jonka löi ottelun puolenvälin krouvissa Oilersin maaliin vaihdetun Mikko Koskisen selän taakse Tyson Barrie.

Kahtena edelliskautena Art Ross Trophyn kahminut Edmontonin Connor McDavid jätettiin tehopisteittä ja MacKinnon säilytti asemansa pistepörssin kolmosena kahdella syöttöpinnallaan.

Illan ja yön tulokset:

St. Louis – Minnesota 3-2 (M: Granlund 1+0)

Florida – Ottawa 5-1 (F: Barkov 2+0, Lammikko 0+1)

Washington – Arizona 1-4

Boston – Vegas 4-1

Winnipeg – New Jersey 5-2

San Jose – Calgary 3-1 (S: Donskoi 1+1)

Edmonton – Colorado 1-4 (E: Koskinen 9/10 torjuntaa – vaihdettiin maalille ajassa 25.06 0-3-tilanteessa; C: Rantanen 1+1)